Afbeelding
Foto: John van Gelder

Geen dag én avond van Druten

Algemeen

DRUTEN - In 1975 begon Drumito, de winkeliersvereniging in die tijd in Druten, met o.a. een skelterrace, caféfeest en dansen. Direct opvolgend ging de fietsvierdaagse in Nijmegen van start. Men zocht pleisterplaatsen. Druten werd aldus een halteplaats in de Nijmeegse Fietsvierdaagse. Op de eerste donderdag van augustus deed het fietspeloton Druten aan. Zo werd de Dag van Druten geboren. De Nijmeegse Fietsvierdaagse is al jaren ter ziele, maar de Dag van Druten bleef er. Twee jaar geleden kwam er De Avond van Druten bij.

En ook voor 2020 was de organisatie door de leden van Druten-Promotie, kortweg DruPro, weer in kannen en kruiken. Overdag de braderie in Drutens hoofdstraten, uitgebreid kinderplein op de Markt en talloze acts en gezellige terrasjes.

Een geweldige line-up van artiesten voor de avond: Dare Devils, René Karst en Danny de Munck. Maar ook voor Druten geldt helaas; géén festivals tot 1 september. Dus op 6 augustus, de eerste donderdag van die maand, geen 45e editie van de Dag van Druten. DruPro berust in de corona-feitelijkheden en maakt zich op voor 2021.

Door Piet Zeeuwen.