PinksterVaria 2019
PinksterVaria 2019 Foto: Reinier Jansen

PinksterVaria gaat niet door

Algemeen

Voor het eerst in 42 jaar geen PinksterVaria in Altforst.

PinksterVaria Altforst wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd en is intussen een begrip in Maas en Waal. Ooit ontstaan om het schoolreisje van de kinderen van de basisschool te bekostigen, en uitgegroeid tot een jaarlijkse happening gedurende het Pinksterweekend. In al deze jaren is het evenement nog nooit niet georganiseerd, dat zal dit jaar tot grote spijt van alle betrokkenen voor de eerste keer gebeuren. De organisatie ziet dit uiteraard als overmacht en (hopelijk) een eenmalig iets. Ze gaan ervan uit dat met Pinksteren 2021 gewoon alsnog de 42e editie van PinksterVaria zal plaatsvinden.

De organisatie is blij met de lange en goede relaties met de meeste leveranciers. Het overgrote merendeel van hen heeft begrip getoond voor de situatie en zorgen er mede voor dat deze afgelasting geen al te grote financiële gevolgen heeft. Daar is de organisatie hen zeer erkentelijk voor en zal zeker in 2021 ook weer met dergelijke partners willen samenwerken.

Het zal voor veel inwoners van Altforst dan ook een heel bijzonder Pinksterweekend worden. In plaats van het drukste en een van de gezelligste weekends van het jaar, zal er dit jaar rust heersen. En voor de commissieleden die de organisatie voor hun rekening nemen nog een beetje extra. Normaal zijn zij dan 4 dagen van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in touw. Nu hebben zij 4 dagen geen verplichtingen. Dat zal even wennen zijn.

PinksterVaria 2019