Afbeelding
Foto: Anky van Nuland

De mensen van Pleinpop

Algemeen

Het Alphense muziekfestival Pleinpop viert dit jaar op 3,4 en 5 april haar twintigste verjaardag. Dat zijn twee decennia vol mooie verhalen. Van vele enthousiaste vrijwilligers, sponsoren, artiesten en natuurlijk trouwe bezoekers. Deze week vertelt Christel Poulussen over haar rol bij het muziekevenement.

'Jarenlang pakte ik voor Pleinpop.nl munten in. In januari werden ze - gewassen en wel - bij mij afgeleverd; een olievat vol. En dan was het mijn taak de trays te vullen in stapeltjes van tien, en daar vervolgens zakjes mee te maken ter waarde van 50 euro. Vervolgens moesten de trays weer gevuld worden. Een flinke klus, maar als je er elke week wat uurtjes aan besteedt, dan is het goed te behappen. Ik heb een jaar geprobeerd het aantal uren bij te houden, maar daar ben ik op een gegeven moment toch maar mee gestopt', zegt Christel lachend. 'Overigens hoefde ik lang niet altijd het werk alleen te doen hoor. De kinderen hielpen wel eens mee. En wanneer er iemand op de koffie was, zat ik ook wel eens onderwijl munten in te pakken. Zo was het prima vol te houden. En uiteindelijk lagen de munten elk jaar weer op tijd klaar',

Dit jaar is haar taak overgenomen door een groep die de munten gezamenlijk sorteert, onder het genot van een hapje en drankje. 'Misschien had ik dat ook moeten doen', verzucht ze, om er vervolgens bij te zeggen dat ze het werk nooit vervelend vond om te doen. Christel blijft overigens wel betrokken bij het evenement, door tijdens het weekend mee te helpen met het inpakken van zakjes munten. 'Ik kan niet stilzitten en toekijken', geeft ze toe. In de avonden stort ze zich in het feestgedruis. 'Niet zozeer voor de acts, eerlijk gezegd, maar vooral voor de gezelligheid', besluit ze lachend.