Afbeelding
Foto: Chantal Roest

Groei nieuwbouw West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - In de gemeente West Maas en Waal kwamen er in 2019 132 nieuwbouwwoningen bij. De woningvoorraad steeg daardoor met 1,6 procent. Hiermee horen we tot de top 3 in de regio Rivierenland met de grootste groei aan nieuwbouwwoningen. Dat laten cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zien.

De meeste woningen (87) werden opgeleverd in Beneden-Leeuwen, in het project Leeuwse Veld. Ook in Alphen zijn in het project Appelhoek 7 woningen toegevoegd.

Wethouder Sander Bos: “Ik ben trots dat we dit met alle betrokken partijen hebben weten te realiseren. Hiermee hebben we vele woningzoekenden aan een woning kunnen helpen. Maar met dit mooie resultaat zijn we er nog niet: er zijn nog veel mensen op zoek naar een woning. Daar wordt hard aan gewerkt, we verwachten het komende jaar eenzelfde aantal woningen toe te voegen”.

Toetsingskader woningbouw
Sinds 2016 hanteert West Maas en Waal het toetsingskader woningbouw voor alle nieuw te realiseren woningen. De beoordeling welke plannen groen licht krijgen, gaat op basis van een aantal kwaliteitscriteria. Deze kwaliteitsaspecten en het aantal en soort woningen dat gebouwd mag worden, staan in het zogenaamde toetsingskader. Dit jaar wordt het toetsingskader geactualiseerd.