Down The Rabbit Hole 2019.
Down The Rabbit Hole 2019. Foto: Marco Lemmers

Nieuw evenementenbeleid in gemeente Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN – 'Evenementen geven kleur aan onze gemeente. Het laat zien wie we zijn', zegt burgemeester Bergman. Dit zegt de burgemeester ter gelegenheid van het vaststellen van het nieuwe evenementenbeleid in de gemeente.

In het geactualiseerde evenementenbeleid zijn openbare orde, veiligheid en leefbaarheid als belangrijke factoren meegenomen. Wat volgens de gemeente voor de één een leuk evenement is, kan voor de ander een bron van overlast zijn. Er moet daarom een goed evenwicht zijn tussen levendigheid en leefbaarheid vindt het gemeentebestuur. Ook zijn er (nieuwe) regels op het gebied van geluidsnormen, alcohol, beveiliging en parkeren vastgesteld.

De gemeente heeft de centrummanager en alle bekende organisatoren van evenementen laten weten dat er een nieuw beleid is voor de evenementen die zij organiseren.

Tijdens een bijeenkomst half februari kon iedereen zich laten bijpraten. Ook kon men ideeën meegeven voor het evenementenbeleid. Nu het evenementenbeleid is vastgesteld, worden organisatoren uitgenodigd om te komen bespreken wat dit voor hem of haar betekent.

De meest bekende evenementen in Beuningen zijn Vrijpop, Beuningen On Ice, Waanzinnig Winssen, de Lentefeesten en Down The Rabbit Hole.

Door Patrick Huisman