Afbeelding
Foto: Yola de Lusenet

NL-doet langs de Maas bij Batenburg

Algemeen

BATENBURG - In de Liendense Waard, nieuwe natuur langs de Maas bij Batenburg, wordt er tijdens NL-doet door vrijwilligers samen aangepakt. Op zaterdag 14 maart wil men vanaf 9.30 uur bij de kruising Rijswaard/Gordenaars met een flinke ploeg in de uiterwaarden aan het werk gaan. 

In de Liendense Waard en langs de Maasoever wordt zwerfvuil verwijderd, vooral plastic, dat door hoog water is achtergelaten. Een risico voor de vele vogels die er broeden en de koeien die er grazen. Plastic dat blijft liggen valt bovendien langzaam uiteen in kleine stukjes en komt uiteindelijk als microplastics in het milieu -water, oceanen- terecht - met alle gevolgen van dien. meedoen Iedereen die mee wil helpen is heel welkom. Stevig, waterdicht schoeisel en warme kleding zijn aanbevolen. Handschoenen, vuilniszakken en prikstokken zijn aanwezig. De organisatie zorgt voor koffie en voor soep na afloop.

Verzamelen op 14 maart vanaf 9.30 uur bij de kruising Rijswaard/Gordenaars/Molendijk bij Batenburg. Er wordt gewerkt tot ongeveer 12 uur, daarna wordt gezamenlijk soep met een broodje gegeten. Graag van te voren aanmelden via de website van NL-doet: www.nldoet.nl (zoek op Batenburg). Meer informatie: info@liendensewaard.nl.