Update granulietdebat: hoorzitting gaat niet door, ronde tafelgesprek wel

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Op maandag 9 maart vergadert de commissie Infrastructuur en Waterstaat over de stortingen van granuliet bij het ontzandingsproject Over de Maas. Sociaal Maas en Waal organiseert in het kader van deze gelegenheid een busreis naar Den Haag, voor belangstellenden die de commissievergadering willen bijwonen.

'We willen hiermee de inbreng van het Burgercollectief Dreumelse Waard ondersteunen', laat de partij in een reactie weten.

Die dag is er van 11.00 tot 13.15 uur een ronde tafelgesprek, waarin vertegenwoordigers van het Burgercollectief Dreumelse Waard als eerste hun bevindingen zullen inbrengen. Verder zal er gesproken worden over de effecten van granuliet op de leefomgeving. Daarnaast wordt er gekeken of de huidige regelgeving voldoet en wordt tevens het proces van besluitvorming, certificering en vergunningverlening tegen het licht gehouden.

AFGELAST: 'Na de middagpauze zal er tot slot een hoorzitting plaatsvinden, waarin verder wordt vergaderd over de punten die in de ochtend aan de orde zijn gesteld. Deze hoorzitting eindigt om 18.30 uur.'

Wie belangstelling heeft om het debat bij te wonen, kan zich tot 5 maart aanmelden via: pbmdonkers@live.nl.. De bus vertrekt om 08.30 uur vanaf het dorpsplein in Beneden-Leeuwen en de bijdrage hiervoor bedraagt 10 euro.