Joy de Kok exposeert in het Kunsthuis

Algemeen

WIJCHEN - Joy de Kok (Nijmegen, 1965) exposeert tot en met 16 februari in het Kunsthuis, het voormalig Gemeentehuis aan de Kasteellaan 22-24, in Wijchen.

Joy Dekok portretteerde collega kunstenaars in hun eigen atelier. Over haar portretten zegt ze: 'Ik laat mensen kijken naar het innerlijk van het beeld; dat is iets anders dan het innerlijk van het geportretteerde; het laat zien hoe ik zelf de persoon, dier of een voorwerp beleef en hoe die zichzelf tonen aan mij. Ik creëer een beeld en daar ontstaat bij mij een gevoel bij, een idee, daar werk ik aan tot het klopt qua sfeer, dan pas is het voor mij af.'

De beelden van Joy zetten je steeds opnieuw aan het kijken. De basis wordt gevormd uit bekende elementen, maar dan.. dan is er ineens die ongebruikelijke combinatie van elementen die je werkelijkheid veranderen en je iets onverwachts tonen.

Zo ook in het Kunsthuis waar Joy portretten en vrij werk toont, naast de beelden van de kunstenaars in hun habitat. De betrokken kunstenaars op hun beurt vullen hun portret aan met eigen werk.

De expositie is gratis te bezoeken op: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.