Jochem van Gelder en Sandra Ysbrandy.
Jochem van Gelder en Sandra Ysbrandy. Foto: Omroep GLD

Jochem van Gelder op zoek naar beste thuisbakkers

Algemeen

REGIO – In de nieuwe serie Het Lekkerste van Gelderland gaat presentator Jochem van Gelder in twaalf afleveringen op zoek naar thuisbakkers die lokale lekkernijen uit Gelderland het beste kunnen bereiden. Hij bezoekt steden, plaatsen, dorpen en gehuchten in zijn zoektocht naar de plaatselijke lekkernij.

De speurtocht van Jochem leidt hem naar de oorsprong van het lekkers, de verhalen achter het gerecht en de betekenis van de naam van het gerecht. Met die kennis bezoekt hij de bijbehorende plaats en gaat hij op zoek naar drie thuisbakkers uit de regio die het gerecht het allerlekkerst kunnen bereiden. Van Haantje Pik in Barneveld, tot Arnhemse Meisjes en Lauwse Braoiers.

Op de proef gesteld

Jochem volgt drie thuisbakkers in het bak- en bereidingsproces, terwijl ze de lokale versnaperingen op hun eigen manier bakken. 'Het Lekkerste van Gelderland is met recht het lekkerste programma dat ik de afgelopen jaren heb mogen presenteren', zegt Jochem.

'Niet alleen door de heerlijke lekkernijen die ik uitgebreid heb leren kennen, maar ook door de mooie verhalen en de enthousiaste thuisbakkers.' De creaties worden iedere aflevering beoordeeld door een expert, samen met de Nederlandse televisie-kok Sandra Ysbrandy. Wie lukt het om de lokale lekkernij als beste te bakken? Tot slot worden de plaatselijke lekkernijen tegen elkaar afgewogen. De finalisten worden uitgenodigd voor de finale van Het Lekkerste van Gelderland op 4 april 2020, die plaatsvindt bij Omroep Gelderland in Arnhem.