Cursus mindful ouderschap

Algemeen

BEUNINGEN - In deze cursus leer je, in een kleine, vertrouwde groep ouders, wat meer geduld, minder haast, meer contact, minder conflict, meer gezelligheid en minder stress te hebben: thuis, in het gezin en in het contact met je kind. Problemen die je kind ervaart, kan je eerder opmerken, er ruimte voor maken, milder reageren en helpen verbeteren. Het ondersteunt de hechting, het zelfvertrouwen, het plezier en ontspanning, de emotie- en gedragsregulatie.

De cursus is gebaseerd op technieken uit de mindfulness en ook uit aandachtsgerichte therapievormen (MBCT en ACT). Naast het aanleren van vaardigheden, is er als je dat wilt de mogelijkheid wat meer de diepte in te gaan en echte verandering op te zoeken, uitgaande van je eigen kracht en dat wat je zelf echt belangrijk vindt in de opvoeding.

Aan bod komen: In het hier en nu aanwezig zijn, bij jezelf en in contact met je kind, nieuwsgierig, vriendelijk en open Vriendelijkheid naar jezelf en je kind ervaren. Vertrouwd worden met gedachten en gevoelens zonder dat ze je meeslepen (defusie en acceptatie) Accepteren en verdragen van moeilijke gevoelens (bereidheid om te voelen) Herkennen en veranderen van een gewoontepatroon in het ouderschap. Wat is voor jou van echte waarde in de opvoeding en het gezin? Wat zou je willen veranderen en hoe ziet dat er dan concreet uit? (verbonden actie).

We gaan praten, maar zeker ook ervaren bv door het doen van aandachtsgerichte oefeningen, mindfulness meditaties, het invullen van gewoontepatronen en waardegebieden.

Praktische gegevens: 1 keer per 2 weken, 8 keer

Start bij voldoende aanmelding op dinsdag van 18.30-20.00 of vrijdag van 9.00-10.30

Kosten: vergoeding middels subsidieproject met de gemeente Beuningen: Kind en gezin

Aanmelden bij:

Els Misset-Overmars,

Gz psycholoog voor kind en gezin

Mindfulnesstrainer VVM

024-6770689 / eovermars@solcon.nl