Vijftien nieuwe appartementen Overmars

Algemeen

WINSSEN - In het voormalige zorgcentrum Overmars komen naast de 66 appartementen die er al zijn nog eens 15 bij. De gemeente Beuningen heeft hier toestemming voor gegeven.

Nadat het zorgcentrum in 2017 gesloten werd, zijn er appartementen gerealiseerd.

Gemeenschappelijke ruimte
Op de begane grond is een centrale balie gemaakt en zijn ook gemeenschappelijke ruimten ontwikkeld. Zo is er een biljartkamer, een grote gemeenschappelijke ruimte en is het ook mogelijk om de grote keuken voor groepen bij gelegenheid in gebruik te nemen.
Het dagelijks beheer is in handen van de beheerder die ook zelf een appartement in het pand heeft. Op die manier kan overlast intern en extern worden voorkomen.

In eerste instantie is alleen gewerkt aan de realisatie van zelfstandige wooneenheden. In de oorspronkelijk situatie waren er echter op iedere verdieping ook onzelfstandige wooneenheden.

Verhuur
Gezien de grote vraag naar goedkope woonruimte worden deze nu ook geschikt gemaakt voor verhuur. Er is in het gebouw ruimte voor in totaal vijftien nieuwe eenheden. De eenheden delen wel douche- en toiletruimtes. Wanneer de nieuwe appartementen beschikbaar zijn, is nog niet bekend.

Door Patrick Huisman