Afbeelding
Foto: Ellen Waaijer

Honderden bezoekers genieten van de Warme Winterklanken

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - In de tot concertzaal omgetoverde Alphonsuskerk genoten afgelopen zaterdag ruim 400 bezoekers van Warme Winterklanken.

Dankzij de prachtige lichtshow en mooie akoestiek van de kerk werd het een feestelijke belevenis. Eén van de bezoekers twijfelde nog tussen een avond lekker thuis op de bank of naar het concert van het Maas en Waals Mannenkoor en Muziekvereniging Koning Willem 3 te gaan. Zij was evenals heel veel gasten blij dit concert te hebben bijgewoond. 'Wat een sfeer, mooie mannenzang en prachtige muziek.'

Het mannenkoor en orkest oogstten veel lof. Sopraan, Tenar van Kooten vertolkte een aantal prachtige liederen met het koor. In het schitterende Spente de Stelle kwamen koor, sopraan en orkest bij elkaar en zorgden voor een kippenvel moment. En daar waren er meer van. Violiste, Safiere Kuijpers maakte veel indruk met Schindlers List.

De bevrijding, dit jaar 75 jaar geleden, kreeg muzikale aandacht met passende muziek en zang, aangevuld met bijzondere verhalen van presentator Leo Lemmers.