Afbeelding
Foto: Nancy van Verseveld

Verlichte Sinterklaas intocht in Wamel

Algemeen

WAMEL - Op zaterdagavond 16 november vond in Wamel de verlichte Sinterklaas intocht plaats.

Deze was zeer drukbezocht en de kinderen waren allemaal leuk versierd zodat Sinterklaas en zijn pieten de kinderen in het donker goed zagen. Ook de straat was sprookjesachtig verlicht.

De Burgemeester en Meneer Marcel stonden de Sint en zijn pieten op te wachten. Na een klein openingswoordje gingen alle pieten en Sinterklaas in een gezellige optocht naar het VTC, voor een geweldig feest.

Enkele pieten waren met slijm aan het spelen, en er ontstond een slijmgevecht. Door dit gevecht waren de pieten erg vies geworden en moest hun kleding schoongemaakt worden. De pieten moesten zich omkleden en kwamen in hun pyjama's terug.

Snoeppiet en Kapperspiet wilden de kleding op de ouderwetse manier wassen met een wasbord. Helaas werd de kleding hier niet schoon van en besloot Tuinpiet de pieten met een waterslang schoon te spuiten. Ook dit werkte niet. PJ ontdekte een wasmachine op het podium en bedacht dat hij de vieze kleding hierin ging wassen. Helaas had hij de wasmachine veel te heet ingesteld waardoor alle kleding gekrompen is.

De pieten hebben nu geen kleding meer en lopen in hun pyjama's rond. Als dit probleem niet opgelost wordt dan moeten deze pieten terug naar Spanje. Sinterklaas had het goede idee om de kinderen in de zaal te vragen om een tekening te maken met een nieuw ontwerp voor pietenkleding. Deze tekeningen kunnen in de brievenbus aan het hek van de speeltuin bij het VTC gedaan worden.

Ook heeft Sinterklaas gevraagd of de kinderen oude kleding van papa of mama bij hun schoen willen leggen, zodat de pieten als ze de schoenen komen vullen deze kleding mee kunnen nemen. Hopelijk dat het probleem zo opgelost kan worden en de pieten toch in Nederland kunnen blijven.

Afbeelding