Logo demaasenwaler.nl
Foto: Christina Sebel

Succesvolle schaatswedstrijd voor jeugd in Triavium

  Sport

NIJMEGEN - Zaterdagavond 16 november gonsde het van spanning en opwinding op en rond de ijsbaan in Triavium, Nijmegen. Een recordaantal deelnemers van 88 kinderen deed mee aan de regionale wedstrijd voor jeugd georganiseerd door de baanvereniging van Triavium.

Vanuit NSV, de Nijmeegse Schaatsvereniging, namen 11 kinderen deel. Voor sommige kinderen was dit hun eerste ervaring met een echte wedstrijd. Een hele belevenis! Aangemoedigd en begeleid door de trainers schaatsten zij elk 3 afstanden. Namelijk: een halve ronde: 167 m, een hele ronde: 333 m en de 500 meter: anderhalve ronde.

Andere kinderen zijn al langer lid van NSV en het resultaat van de wekelijkse trainingen was duidelijk zichtbaar. Bijna alle kinderen verbeterden hun PR (persoonlijk record). Natuurlijk werd hier warme chocolademelk op gedronken!

Helaas waren de Nijmeegse schaatsers nog iets te jong om op te kunnen tegen het geweld van de oudere deelnemers en vielen zij buiten de prijzen. Toch was het een avond om trots op terug te kijken.

Meer berichten