Stem op je favoriete ontwerp 'Vlag voor het Land van Maas & Waal'

Algemeen

DRUTEN - Tijdens het project de Grote Werken in cultureel centrum d'n Bogerd in Druten worden op 2 november a.s. vanaf 20.30 uur de drie genomineerde ontwerpen voor 'Vlag van het Land van Maas en Waal' bekend gemaakt.

Waarom een vlag zult u zich afvragen? Vlaggen zijn het middel om mensen met elkaar te verbinden; als symbool van eenheid en identiteit. Zo staat bijvoorbeeld het groen in een vlag voor vruchtbaarheid, geel voor rijkdom en rood voor strijdlust. Het symboliseert daarmee de regio en zijn bewoners. Ons gebied tussen de Maas en Waal werd pas laat in de twintigste eeuw ontsloten. Daarvoor was het erg geïsoleerd en de bevolking was arm en achtergesteld. Dankzij de ontsluiting via de bruggen deed de welvaart intrede in het mooie land van Maas & Waal. Nu biedt onze streek ook voor mensen van buiten onze regio talloze kansen om prettig te wonen, te werken en te recreëren. In de nota Belvedère uit 1999 wordt door de overheid aanbevolen om Maas & Waal tot beschermd landschapsgezicht te verklaren vanwege de rivierduinen, de rijke archeologische bodem, steen- en pannenfabrieken, dijken met dijkhuizen, wielen en dijkmagazijnen. De bewoners van het land van Maas & Waal zijn maar wat trots op hun streek en dat willen ze uitdragen! Dit vraagt om een eigen vlag!

Uit 52 ontwerpen hebben de juryleden (Ans van den Hurk, Gerrit Kistemakers, Leo van Beuningen, Leo van Stippent en Ruben Schiks) nu drie vlaggen genomineerd. Vanaf zaterdag 2 november zal op de website van de Historische Vereniging Tweestromenland een link te vinden zijn waarmee men kan stemmen op DE vlag voor het land van Maas en Waal.

www.historischeverenigingtweestromenland.nl/vlag.

Ook kan men stemmen via Facebook van de Historische Vereniging.