Bijeenkomst Alzheimercafé Druten

Algemeen

Als we praten over dementie, gaat het bijna altijd over degene die door deze ziekte getroffen is. Hoe ontdekken we dat er iets niet pluis is? Hoe kunnen we de patiënt zo goed mogelijk helpen? Welke vormen van dementie zijn er en wat kun je doen om de ziekte af te remmen? Je ziet: Zelden gaat het over de mantelzorger.

Het Alzheimer Café wil op maandag 4 november stilstaan bij de rol van de mantelzorger. Hoe ervaart die het hele proces? Hoe kunnen we die hulp en steun bieden en wat moet er gebeuren om die mantelzorger niet om te laten vallen?

Addy van Gisteren is zo'n mantelzorger. Uit eigen ervaring komt ze vertellen over het proces wat zij doormaakte toen haar partner dement werd. De periode thuis, de opname in een verpleeghuis en de rol die ze nu nog speelt in de zorg voor haar echtgenoot.

Het Alzheimer Café wordt elke eerste maandag van de maand gehouden in het Mamre, naast de Protestante kerk in Druten, Kattenburg 59. De avond begint steeds om 19:30 uur, maar de zaal is al om 19:00 uur open. Dan staat de koffie klaar. De entree is gratis en ook dat kopje koffie of thee krijgt u erbij. En als u wilt krijgt u er in de pauze nog een. Iedere belangstellende is welkom en aanmelden is niet nodig. Voor verdere inlichtingen: Jessie Reulen, 0487-510126