Tonny en Rob.
Tonny en Rob. Foto: Aafke Labout

CSD sluit haar deuren

Zaken

DRUTEN - Met het sluiten van Computer Store Druten komt er aanstaande zaterdag 26 oktober een eind aan een tijdperk. Drieëntwintig jaar lang stonden Rob en Tonny aan het roer van de Drutense computerzaak. De leeftijd, en de gevolgen van een herseninfarct, maken dat het nu 'klaar' is.

'Heel lang heb ik dit afscheid tegengehouden', vertelt de inmiddels 73-jarige Rob. 'Maar sinds de knop om is gegaan, kijk er ook wel naar uit.' Zijn herseninfarct, in februari van dit jaar, deden hem besluiten te stoppen met de winkel. Voor trouwe klanten blijft hij bereikbaar voor hulpvragen, via zijn kantoor aan huis.

Rob werkte in zijn loopbaan als ambtenaar, systeemanalist en programmeur voordat hij begin 1978 Van den Bosch Keukens in Druten overnam. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een goedlopende bouwmarkt, waar altijd ruimte en tijd was voor advies en een kop koffie. Zijn passie voor computers en toebehoren maakte dat er intern een computerafdeling werd opgestart. De bouwmarkt werd verkocht, om zich volledig te kunnen richten op het computerassortiment.

Het koppel is in al die jaren met het dorp verweven geraakt. 'We kennen iedereen, en omgekeerd ook.' Rob stond bekend om zijn ongezouten mening en rake opmerkingen. 'Ik heb graag ergens commentaar op', geeft hij toe, 'maar wel om mensen daar beter van te laten worden.' Zijn manier van doen had wel effect. Van heinde en verre kwamen particulieren en ondernemers naar Druten voor hun apparatuur, accessoires en onderhoud. Daarbij voorzien van passend en eerlijk advies, en vaak een kop koffie. 'Het zijn dan ook met name de gezellige gesprekken en de prettige contacten die we gaan missen', aldus de twee.
Sinds bekend werd dat Computer Store Druten de deuren zou sluiten, kwam een stroom aan reacties op gang: 'Lieve woorden, steunbetuigingen en mooie herinneringen... hartverwarmend', zegt Tonny. Aanstaande zaterdag is de winkel voor het laatst geopend. Tussen 9.00 en 17.00 uur staat de koffie klaar.

Daarna blijft Rob bereikbaar via tel. 0487 518 332 en mail: info@csdcomputers.nl.