Afbeelding
Foto: Eigen foto

Drutens carnaval weer 'thuis' bij De Gouden Leeuw

Algemeen

DRUTEN - De afgelopen jaren werd Active Party World steevast omgedoopt tot Bokkelstal, de residentie van de Blauwe Bok uit Druten. Met de verkoop van die accommodatie, raakten de Drutense carnavalsvierders hun onderkomen kwijt. Verheugd zijn zij dat, na een afwezigheid van 11 jaar, het carnaval weer gevierd zal worden in De Gouden Leeuw.

Hoewel de carnavalsvereniging zelf nooit de intentie heeft gehad om een feesttent te plaatsen op de Markt, tijdens carnaval, heeft die speculatie de gemoederen in Druten aardig in beweging gebracht. Er werd zelfs een handtekeningenactie tegen het plan georganiseerd. Die actie ging echter als een nachtkaars.

De Gouden Leeuw
In hun zoektocht naar een nieuwe locatie kwam als snel de naam 'Lamers', ofwel café-restaurant De Gouden Leeuw, ter tafel. Inmiddels 11 jaar geleden vierden de Bokken hun laatste carnavalsavonden in een tent op de parkeerplaats van Drutens bekendste kroeg. Verheugd is de Drutense vereniging nu om bekend te kunnen maken dat het feest terugkeert naar De Gouden Leeuw en daarmee ook naar het centrum van Druten. 'Bij ons is het Drutens carnaval geboren, dus eigenlijk is het feest weer een beetje thuis', meent voormalig kastelein Willy Lamers. Zijn zoon Tom en neef Boy, die sinds 2017 het familiebedrijf bestieren, zijn inmiddels met de vereniging in gesprek om een bruisend programma uit te werken.

Voor de aanstaande prins(es)verkiezing op 16 november, de jeugdprins(es)verkiezing op 17 november en de pronkzitting op 8 februari kan men terecht in cultureel centrum D'n Bogerd.