Voorstelling Leste Snert.
Voorstelling Leste Snert. Foto: Joop Janssens

Liedboek Bewaorsmiense verschijnt

Algemeen

'Bewaorliedjes'

DRUTEN - Over twee weken verschijnt in een eenmalige en beperkte oplage het unieke liedboek van De Bewaorsmiense met als titel 'Bewaorliedjes'.

Het liedboek 'Bewaorliedjes' is een bundeling van alle 82 liedjes die in de zeven volksmusicals in de tussenliggende periode van 2003 tot 2019 gezongen zijn. Alle producties en de bijbehorende liedjes werden gespeeld in het Maas en Waalse dialect en vertolken een thema uit de geschiedenis van het Land van Maas en Waal.

Schrijvers

Een zeer groot aantal van de liedjes in de bundel is geschreven door Antoon Hol uit Beneden-Leeuwen, die maar liefst de scripts van vijf succesvolle musicals voor de Bewaorsmiense geschreven én zelf geregisseerd heeft. De laatste volksmusical van zijn hand, was het aangrijpende verhaal van 'Klaore Aerremoei' (2013) over het leven van de steenovenarbeiders. Een ander deel van de liedjes komt uit de pen van voormalig Gelderlander journalist en columnist van de Maas&Waler, Bas van der Hoeven. Bas heeft de laatste twee volksmusicals geschreven waaronder 'Leste Snert' (2019) over de viering van het 200-jarig jubileum van de Leste Mert. Nagenoeg alle teksten zijn door beide schrijvers geschreven op bekende songs uit de jaren '60 en '70. Enkele melodieën zijn gecomponeerd door John Tijssen.

Liedboek

Om garant te staan voor de leesbaarheid en om het meezinggehalte hoog te houden, hebben de samenstellers van de Bewaorliedjes ervoor gekozen om de teksten af te drukken in een mix van ABN en onvervalst 'Maos en Waols'. Alle liedjes staan in de A4-bundel per musical gegroepeerd, waarbij de oorspronkelijke melodie, de arrangeur van de muziek, de tekstschrijver van De Bewaorsmiense en de zangers en zangeressen uit de musicals genoemd worden.

Inschrijven

Verdere informatie en inschrijven voor een uniek exemplaar is tot aan volgende week nog mogelijk via het contactformulier op de website www.bewaorsmiensecultuur.nl of via 0487-514350.