V.l.n.r. Dick Bloem, Jan Litjens, Niels Gijsbers en Frank de Jong.
V.l.n.r. Dick Bloem, Jan Litjens, Niels Gijsbers en Frank de Jong. Foto: John van Gelder

Oud&Nieuw bij De Meent

Algemeen

AFFERDEN - Kulturhus De Meent heeft met ingang van 1 oktober een nieuwe pachter. Drutenaar Dick Bloem neemt het stokje over van Niels Gijsbers en Frank de Jong, die twee jaar aan het roer van het Afferdense dorpshuis stonden. Tijdens een spetterende kroegavond op vrijdag 27 september komen 'oud' en 'nieuw' samen. Iedereen is deze avond welkom om Frank en Niels uit te zwaaien, en kennis te maken met Dick.

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt om het kulturhus nieuw leven in te blazen. 'Doel was om het huiskamergevoel terug te brengen, en De Meent weer het bruisend middelpunt van het dorp te maken. Volgens mij zijn we daar aardig in geslaagd', vertellen Frank en Niels.

Bestuurslid van De Meent Jan Litjens kan dat beamen. 'Nu alles op de rit staat, en er een nieuwe pachter gevonden is, komt er ruimte voor het bestuur om zich met andere dingen bezig te gaan houden. Zo willen we, uiteraard in overleg met Dick, een nieuwe koers uitstippelen en daarbij onder meer de activiteitenzaal aantrekkelijker maken. Een vitaliteitsscan moet inzicht geven in waar de kansen en mogelijkheden van De Meent liggen', aldus Jan. Frank, Niels en Dick hebben bovendien de intentie uitgesproken om in de toekomst, daar waar mogelijk, samen te werken en elkaar te versterken.

Uitbreiding eetcafé

Dick Bloem kijkt uit naar het moment dat hij op 1 oktober het roer kan overnemen. Hij ziet het exploiteren van het Afferdense kulturhus als een uitdaging. Met een frisse blik en nieuwe ideeën hoopt hij De Meent naar een nog hoger peil te brengen. 'Frank en Niels hebben een prima fundering gelegd. Het is aan mij om die basis uit te bouwen', aldus de nieuwe pachter. Eén van de zaken die hij op korte termijn aan wil pakken, is de uitbreiding van het eetcafé.

Kroegavond

De kroegavond op vrijdag 27 september heeft als thema Oud&Nieuw. Er worden onder meer oliebollen geserveerd en er wordt champagne geschonken. Om middernacht weliswaar geen vuurwerk, maar een symbolische overdracht van de sleutels. De feestavond begint om 20.30 uur en iedereen is welkom. De entree is gratis.