Een eerdere editie van het Horssense kermisweekend.
Een eerdere editie van het Horssense kermisweekend. Foto: Horssense Kermis

Slotavond Horssense kermis in nieuw jasje gestoken

Algemeen

HORSSEN - Met diverse attracties en tal van artiesten belooft de Horssense kermis ook dit jaar één groot feest te worden. Op zaterdag 28 september gaat het evenemententerrein aan de Rijdt te Horssen om 20.30 uur open, om op dinsdag rond 01.00 uur de poorten weer te sluiten. In de tussentijd is er volop ruimte om te zwieren en te zwaaien, een dansje te maken en bij te praten met vrienden van toen en nu. Waar de basis van het kermisweekend ongewijzigd is, is voor de slotavond een nieuwe invulling gevonden. 

Organisatoren Wout Cobussen en Jos van den Broek hebben voor het kermisweekend een spetterende line-up samengesteld die garant staat voor vier avonden feest en gezelligheid. In 2017 namen de twee het stokje over van de familie Coppes. Hoewel Wout en Jos het feestweekend op hun eigen manier organiseren, is de invulling ervan nagenoeg ongewijzigd. 'Wat goed is, moet je niet veranderen', antwoordt Wout desgevraagd. 'Wel hebben we voor de dinsdagavond een nieuwe invulling gevonden, in de vorm van 'We naaien 'm d'r uit', met een knipoog naar het Horssense Oud & Nieuw feest.' Het feestweekend wordt afgetrapt op zaterdag 28 september, met optredens van MillStreet, dj's Bart & Daan en Sebastian Bronk. Bronk stond de afgelopen tijd op diverse festivals, en draaide in de zomermaanden op verschillende party eilanden. Kaarten voor de zaterdagavond kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de deur.

Familiedag

Zondag is de familiedag bij uitstek, met muziek van de band Summerland, aangevuld met Dreamcast en dj Mike. Voor de maandag heeft de organisatie de band MmoozZ weten te strikken. Samen met dj's Bart & Daan gaan zij er een spetterende avond van maken. De tent opent deze avond om 17.00 uur. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de deur.
Op dinsdag 1 oktober wordt de Horssense Kermis afgesloten met de kermiseditie van 'We naaien 'm d'r uit'. Met optredens van Puinhoop Kollektiv, De Lievelings Dj's van je Zusje, Sebastian Bronk, Zanger Marinus en Matte Frazzie belooft de feestavond een spetterend slot van het kermisweekend te worden. Bijzonder is dat Puinhoop Kollektiv eind oktober stopt, en het optreden in Horssen daarmee een van de laatste shows is. De tent is geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur. Meer info en het bestellen van kaarten op www.horssensekermis.nl.