v.l.n.r. Jeroen Romijnders, Reinier Jansen, Susan Vermaes
v.l.n.r. Jeroen Romijnders, Reinier Jansen, Susan Vermaes Foto: Hanneke Hoefnagel

Hasta La Festa

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Op zaterdag 5 oktober vindt in Brasserie de Rosmolen in Beneden-Leeuwen de eerste editie van het jongerenevenement 'Hasta La Festa' plaats. Het event is speciaal bedoeld voor de jeugd uit Maas en Waal. Diverse lokale dj's zorgen deze avond voor de muziek.

In Brasserie de Rosmolen worden de laatste puntjes op de 'i' gezet. Over anderhalve week verwacht de organisatie hier een paar honderd jongeren tussen de elf en achttien jaar. Voor de meeste van hen is dit de eerste kennismaking met het uitgaansleven. Organisator Susan Vermaes: 'Wij gingen op deze leeftijd niet op stap. Er was simpelweg niets voor onze leeftijd, en we wisten niet hoe we zo'n feest organisatorisch moesten aanpakken.'
Vanuit Stichting Sport&Recreatie Beneden-Leeuwen kreeg ze als opdracht mee om voor de jeugd tot achttien jaar een evenement te organiseren om 'het gat' op te vangen. 'Het is een lastige leeftijd. De jongeren zijn moeilijk te bereiken, en toch willen we wat voor hen betekenen.' Via de social media kanalen kwam Susan in gesprek met Joey Roubos, ook wel bekend als Dj Joey Festa. Het balletje ging rollen. Vervolgens werden Reinier Jansen en Jeroen Romijnders erbij gevraagd. De vierkoppige organisatie zet zich belangeloos in voor het feest.

Lokale dj's

Hasta La Festa, 'Kom naar het feest', werd bedacht om lokale dj's een podium te geven. Joey is de coach van dj talenten Senn van Ooijen (Dj Sennsation) en Tijn van Sonsbeek (Dj Tijn). Op het feest zullen de twee talenten én hun coach laten horen wat ze in huis hebben. Daarnaast treden Sjieke Bazen, Stuk, Dj Silfissa en Zanger Marinus op. Het belooft een spetterende show te worden. 'Het is een feest voor de jeugd tot achttien jaar. Er zal dus geen alcohol geschonken worden', vertellen Jansen en Romijnders. 'Vanuit de gemeente hebben we een subsidie gekregen van 750 euro, wat we kunnen gebruiken voor dit evenement. Daarnaast krijgen we veel support vanuit de basisscholen. Voor een vervolgeditie hopen we ook op samenwerking met het Pax Christi College.'

Kaartjes voor het evenement kosten 13,50 euro en zijn te koop via de Facebookpagina van Rosmolen Events en op de website www.mfaderosmolen.nl via het tabblad agenda/evenementen.

Door Hanneke Hoefnagel