Deelnemers
Deelnemers Foto: DijkenSport

Maas en Waal Marathon afgelast

Algemeen

MAAS EN WAAL - De jubileumloop van Dijkensport.nl, de Maas en Waal Marathon, op zondag 2 juni is voor alle onderdelen afgelast. Zo meldt Dijkensport.nl op haar website.

De Hoofdofficier van Dienst van de Brandweer heeft het advies om alle onderdelen af te gelasten afgegeven aan de Gemeente West Maas en Waal. Ten grondslag aan dit advies ligt de verhoogde kans op warmteletsels bij deelnemers, vrijwilligers en bezoekers van het evenement. Als organisatie van de onderdelen op deze jubileumloop, kan Dijkensport.nl niets anders dan meegaan in dat advies. Hoe graag Dijkensport.nl ook samen met iedereen het 20-jarig bestaan had willen vieren, de gezondheid van iedereen staat bovenaan.

De marathon, halve marathon en estafette gaan niet door, en ook alle wandeltochten (42 km, 21 km en de 6 km familiewandeling) zijn afgelast. De gemeente heeft inmiddels de vergunning ingetrokken op basis van een herziend advies van het GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In een later stadium wordt bepaald of er een andere datum komt voor de jubileumloop. Berichtgeving daarover zal op de website en social media kanalen van de organisatie te lezen zijn.