Yvonne Lemmers, Karlijn, Jet, Femke en Cira.
Yvonne Lemmers, Karlijn, Jet, Femke en Cira. Foto: eigen foto

Leerlingen basisschool De Leeuwenkuil werken mee aan boek Yvonne Lemmers

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Vier leerlingen van basisschool De Leeuwenkuil, Karlijn, Jet, Femke en Cira, hebben het afgelopen jaar vanuit school gewerkt aan het project 'Onderneem'.

Voor het project werkten ze samen met verschillende ondernemers, waaronder Yvonne Lemmers, bekend van het boek 'Grip op koolhydraten'. Yvonne was erg enthousiast over het project.

Yvonne heeft de meiden meer uitleg gegeven over 'GOK', grip op koolhydraten. Ook heeft ze hun kennis laten maken met stevia, een plant die net zo zoet is als suiker, maar niet de negatieve eigenschappen van suiker bevat.

De meiden kregen de opdracht om een gezond hapje en drankje te maken, waar ze op school aan gingen werken. Om ze op weg te helpen gaf Yvonne ze stevia om mee te kunnen experimenteren. Ook kregen ze kookboeken mee en een waaier met uitleg over koolhydraatrijke en -arme voedingsmiddelen.

Gezond hapje en drankje
Uiteindelijk zijn we op het idee gekomen om ice-tea en groentechips te maken. Ze hebben op school veel geëxperimenteerd met de ice-tea en bij Jet thuis hebben ze de groentechips uitgetest. Na een vervolgafspraak met Yvonne hebben ze de ice-tea en groentechips geproefd en verbeterd. Yvonne was zo enthousiast dat ze de recepten heeft opgenomen in haar vijfde boek 'Grip op koolhydraten'.