Dorpshuis De Hucht mag definitief starten met verbouwing

Algemeen

ALPHEN - Op donderdag 9 mei stemde de gemeenteraad van de gemeente West Maas en Waal in met het plan voor de intensieve verbouwing van Dorpshuis De Hucht in Alphen. Hiermee sluit de werkgroep Verbouwing Hucht een belangrijk hoofdstuk af en kan de volgende stap gezet worden: op naar een modern, vernieuwd dorpshuis!

1,5 miljoen euro

Al jaren staat een vernieuwd dorpshuis hoog op het verlanglijstje van veel inwoners en vrijwilligers uit Alphen. Een van de grootste succesfactoren om deze droom uit laten komen, is een goed gevulde zak geld. En die komt er nu. Maar liefst 1,5 miljoen euro maakt de gemeente West Maas en Waal vrij voor een grondige renovatie. Een facelift eigenlijk. Want wie het nieuwe ontwerp heeft gezien, beaamt dat er straks nog maar weinig herinnert aan de 'oude' Hucht.

Huiskamer voor het dorp

Een sfeervolle bar, een moderne sportzaal, fijne kleedkamers, verschillende (vergader)ruimtes, een aantrekkelijke entree en vooral: licht! Dat maakt dat De Hucht straks aanvoelt als een warme, gezellige plek. Dé huiskamer van Alphen.

Bestuursleden gezocht

Lijkt het je leuk om jouw steentje bij te dragen aan het dorpshuis? Een deel van het huidige bestuur heeft besloten plaats te maken voor een nieuwe generatie. Er zijn al wat nieuwe bestuursleden actief, maar er is nog behoefte aan een voorzitter, penningmeester en secretaris. Interesse? Meld je dan voor 1 juni aan via Hucht2.0@outlook.com.