Afbeelding
Foto: Stichting Oranjecomité Puiflijk

Puiflijk gaat snel naar de bel op Koningsdag

Algemeen

PUIFLIJK - Het middagprogramma van Koningsdag in Puiflijk staat dit jaar wegens groot succes opnieuw in het teken van de spectaculaire race genaamd 'Snel naar de bel'. De succesvolle opvolger van de eerdere zeepkistenrace vormt opnieuw hét hoogtepunt in het middagprogramma van de Puiflijkse Oranjefestiviteiten.

'Bij 'Snel naar de bel' moeten deelnemers op een tweewielig voertuig van een schans over een spectaculair parcours, met onder andere een wateronderdeel, zien te komen om vervolgens zo snel mogelijk een bel te luiden', legt de organisatie uit. 'We hebben de baan dit jaar iets langer gemaakt dan vorig jaar. Er zijn leuke elementen toegevoegd, maar de schans is iets lager, om deze toegankelijker te maken. Dat doet overigens niets af aan het spektakel', zo wordt verzekerd.

Kinderen en volwassenen

Er wordt gereden in een volwassenen- en kinderklassement, en er kan gestreden worden om een snelheids- en originaliteitsprijs. Om 14.15 uur wordt het officiële startschot gegeven en aansluitend is er een gezellige afterparty. Voor inschrijvingen en meer informatie: www.koningsdag-puiflijk.nl.