Afbeelding
Foto: Ger Loeffen

Elfde Kindergemeenteraad in Beuningen op 2 april

Algemeen

BEUNINGEN - Op 2 april is er voor de elfde keer een kindergemeenteraad in het gemeentehuis van Beuningen. Achtenveertig leerlingen van zes basisscholen doen mee. De leerlingen bedenken plannen rond het onderwerp 'Iedereen doet mee'. 's Avonds adviseren de leerlingen in de raadsvergadering de kindergemeenteraad over de besteding van een bedrag van 2.500 euro. Het beste plan wordt ook echt uitgevoerd.

De kinderen houden zich op 2 april een dag lang op het gemeentehuis bezig met lokale politiek door concrete plannen te bedenken over het onderwerp 'Iedereen doet mee'.

Zelf aan de slag Tijdens de werkdag op het gemeentehuis spreken de leerlingen met raadsleden. Zij vertellen iets over hun werk en hun standpun­ten geven over het onderwerp 'Iedereen doet mee'. Hierdoor kunnen de leerlingen goed uitleg geven over hun project­voorstellen.

Kindergemeenteraadsvergadering's Avonds tijdens de vergadering van 18.00 tot 19.30 uur in de raadzaal is iedereen van harte welkom. De leerlingen adviseren in de kindergemeenteraadsvergadering over de besteding van de €2.500. Het project met de meeste stemmen, voert de gemeente uit. Voor de kinderen een unieke kans om invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid. De kindergemeenteraadsvergadering is altijd druk. Daarom staat er in de hal van het gemeentehuis een televisiescherm. Volwassenen kunnen hiervandaan meekijken naar het debat in de raadzaal.

Bereikbaarheid

Het kan druk worden tijdens de kindergemeenteraad. Daarom vragen we iedereen te voet of met de fiets naar het gemeentehuis te komen. Fietsen kunnen bezoekers stallen voor het gemeentehuis. Komen bezoekers met de auto? Dan kunnen ze deze parkeren op het terrein aan de voor- of achterkant van het gemeentehuis.