Afbeelding
Foto: Oranjecomité Druten

Vrijmarkt, circus en sportactiviteiten tijdens Koningsdag Druten

Algemeen

DRUTEN - Met nog een maand te gaan tot Koningsdag heeft Oranjecomité Druten het activiteitenprogramma inmiddels gereed. Uiteraard is er de bekende vrijmarkt en de spectaculaire kruiwagenrace, daarnaast presenteren diverse verenigingen zich op de Markt én geeft Circus Bolalou enkele voorstellingen.

Op Koningsdag kan vanaf 06.00 uur de Drutense Vrijmarkt worden opgebouwd, de (staan)plaatsen zijn gratis, mits iedereen de niet verkochte goederen mee terug naar huis neemt. De Drutense Vrijmarkt is alleen op de Hogestraat. De plaatsen zijn alleen bereikbaar door de Hogestaat in te rijden vanaf 'Gemeentehuis' en op aanwijzing van het Oranjecomité.

Voor de jeugd is er weer de versierde oranje optocht (met alles wat maar wielen heeft). Verzamelen om 09.40 uur op de Hogestraat ter hoogte van het gemeentehuis, de start is om 09.50 uur. Eindpunt is het Marktplein, waar onze Burgemeester mevrouw Corry van Rhee de kinderen om ca. 10.15 uur zal opwachten. Daarna zal de burgemeester de opening van Koningsdag Druten 2019 verrichten, waarbij de vlag wordt gehesen, en een aubade wordt gebracht samen met de Nieuwe Muziekschool. Voor de versierde oranje optocht zal een deskundige jury beoordelen wie in de prijzen gaat vallen. De mooist versierde krijgen een prijsje uitgereikt door wethouder Andre Springveld. Alle kinderen krijgen soswieso een medaille en een traktatie.

Activiteiten op het Marktplein
Op het Marktplein kunt u natuurlijk ook terecht onder het genot van vrolijke muzikale klanken  van DJ Jeremy voor een hapje en een drankje. Er zijn tal van vele leuke, muzikale en gezellige activiteiten met o.a. kermisattracties en gratis schminken voor de jongste jeugd. Er worden workshops / optredens gegeven door Just Dance, Dansstudio Almir en de Nieuwe Muziekschool.

Verenigingsplein
Diverse verenigingen promoten zich met activiteiten zoals o.a. Jita Kyoei (japans zwaardvechten), Schaakvereniging Tornado, volleybalvereniging Boemerang Komeet en Scouting De Rietkampers Druten.

Wensambulance
De wensambulance is ook aanwezig. Stichting de Wens Ambulance Gelderland vervult de laatste wens van terminaal en of bedlegerige mensen. U kunt een kijkje nemen in de ambulance en een praatje maken met de professionele vrijwilligers.

Circus Bolalou
Circus Bolalou zal in de middag enkele voorstellingen geven, met jongleren, hullahoop, doldwaze clown, vrolijke hondjes, wildwest show en tussen de voorstellingen kunnen de kinderen ponyrijden.

Kruiwagenrace
Scouting De Rietkampers organiseert het kussengevecht op de balk, eieren gooien, een loterij en de inmiddels beroemde kruiwagenrace op het Marktplein. Met de kruiwagenrace zijn prachtige prijzen te verdienen, maar bovenal is de hoofdprijs de felbegeerde gouden kruiwagen. Wees zeker van een plek om mee te doen en schrijf je dus alvast in als team via koningsdagdruten@outlook.com of via onze website.

FunRun Druten 2019

Nieuw op Koningsdag Druten 2019 is de FunRun, een nieuwe spectaculaire activiteit op het horecaplein bij de cafe's op de Hogestraat/hoek Kattenburg. Bedwing met een groep van 4 a 5 personen een parcours van ca. 120 meter lang met ca. 12 hindernissen. De hindernissen bestaan o.a. uit een steile wand, een kabelhaspel, een schuine trap en een aantal containers gevuld met een verrassing. Oh ja, er is nog een extra hindernis ingebouwd, de teams moeten de uiteindelijke prijs wel meedragen van start tot finish en deze mag de grond niet raken. De FunRun vereist uitdaging, niet bang zijn om een beetje vies te worden, en scherp zijn om met het team de snelste tijd neer te zetten…

Meedoen? Schrijf je dan nu in via funrundruten@gmail.com. Kosten per team zijn € 15,- Wacht niet te lang met inschrijven want 'vol is vol'. De hindernissen worden gemaakt door Scouting Rietkampers Druten en Survivalrun Vereniging Storm Outdoor uit Deest

Voor meer info kijk op de facebook pagina  FunRun Druten

Showorkest Riverland
Showorkest Riverland sluit Koningsdag Druten 2019 op het Marktplein af met een spectaculair optreden, aanvang eerste sessie 15.45 uur.  Riverland is een bigband én heeft een repertoire dat doet denken aan het Metropole Orkest, dat is in één zin waar Riverland voor staat. (Neder-)pop, film- en wereldmuziek, chansons en jazz, Riverland laat zien én horen hoe leuk muziek maken is. Met hun enthousiasme weten de muzikanten het publiek te raken.

Het Oranjecomité Druten brengt inwoners, scholen, ondernemers en gemeente samen en verwelkomt u allen graag op 27 april a.s. met een leuk gevarieerd programma van 10.00 tot ca.18.00 uur in het centrum van Druten.