Berts Animal Farm wordt eindelijk legaal

Algemeen

APPELTERN – Er ging een jarenlang durende strijd aan vooraf, maar nu lijken dan toch de activiteiten van Bert's Animal Farm legaal te worden.

De kwestie speelt al meer dan tien jaar. Op de locatie ontwikkelde het bedrijf activiteiten als een dierenverhuurbedrijf en een boerderij waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. Doordat het bedrijf geen vergunningen hiervoor aanvroeg, kwam het diverse keren in aanvaring met de gemeente West Maas en Waal en werden ook fikse boetes uitgedeeld. Nu wordt er al sinds oktober vorig jaar gewerkt aan een bestemmingsplan dat de activiteiten van het bedrijf moet legaliseren. Er zijn diverse bezwaren uit de omgeving die de gemeente inmiddels heeft voorzien van een antwoord.

De gemeente wijst erop dat met de legalisatie de gemeente ook meer een handvat heeft om het bedrijf aan te spreken op naleving van wet- en regelgeving. Overigens blijven eventuele boetes uit het verleden die nog niet betaald zijn of onderwerp zijn van een gang naar de rechter gewoon openstaan en moeten dus betaald worden, zo benadrukt verantwoordelijk wethouder Bos.

Door Patrick Huisman