NL-doet: ook in de natuur bij Batenburg

Algemeen

BATENBURG - Ook in de Liendense Waard bij Batenburg wordt er tijdens NL-doet door vrijwilligers samen aangepakt.

Op zaterdag 16 maart verzamelt men tegen 10 uur bij de kruising Rijswaard/Gordenaars om met een flinke ploeg in de uiterwaarden aan het werk te gaan.

Weg met plastic

In de Liendense Waard en langs de Maasoever verwijdert men zwerfvuil, vooral plastic, dat door hoog water is achtergelaten. Een risico voor de vele vogels die er broeden en de koeien die er grazen. Bovendien zijn die flarden plastic tussen het riet geen prettig gezicht tijdens een wandeling door de natuur.

Knippen en zagen

Ook zaag- en snoeiwerk staan op de agenda. Wilgen en elzen - die met tientallen tegelijk uit de grond schieten - verwijdert men op plaatsen waar het terrein open moet blijven. De variatie in het terrein is goed voor flora en fauna, en zorgt voor doorkijkjes voor wandelaars.

Meedoen

Iedereen die mee wil helpen is heel welkom. Stevig, waterdicht schoeisel en warme kleding zijn aanbevolen. Handschoenen, vuilniszakken en gereedschap zijn aanwezig. Er wordt gezorgd voor koffie en voor soep na afloop.

Verzamelen op 16 maart tegen 10 uur bij de kruising Rijswaard/Gordenaars/Liendense Dijk bij Batenburg. Er wordt gewerkt tot ongeveer 12.30 uur en tot slot eet men samen soep met een broodje.

Aanmelden
Graag tevoren aanmelden via de website van NL-doet https://www.nldoet.nl/klus/liendense-waard-opruimen-en-onderhoud-de-natuur. Contact: info@liendensewaard.nl