Jaïr Tijnagel (links) en Bob Kaaks.
Jaïr Tijnagel (links) en Bob Kaaks. Jaïr (links) en Bob. Foto: Instagram @jairtijnagel

Maas en Waalse dansers in halve finale Holland's Got Talent

Algemeen

DRUTEN/PUIFLIJK - Jaïr Tijnagel en Bob Kaaks staan komende zaterdag in de halve finale van het RTL-programma Hollands Got Talent. Enige weken geleden was in de talentenjacht hun auditie te zien, waarmee ze zich glansrijk plaatsten voor de volgende ronde. Inmiddels heeft het hiphop duo de halve finale bereikt.

Jaïr en Bob trainen drie avonden per week bij Dansstudio Almir in Druten en namen als duo deel aan verschillende Europese- en Wereldkampioenschappen. Op advies van hun trainer gaven de twee zich op voor de talentenjacht. 'Toch hebben we daar van te voren écht wel over na moeten denken. Uiteindelijk meenden we dat we ontzettend veel van het avontuur konden leren, zodat we konden groeien als danser, maar zeker ook als persoon', aldus Jaïr. De Puiflijkse danser kwam dertien jaar geleden bij de dansstudio van Almir Abdula terecht. De negentienjarige Bob sloot zich negen jaar geleden bij de studio aan.

Chemie

Hun kracht als duo is de chemie. 'Dit komt doordat we eerst goede vrienden waren, voordat we met elkaar gingen dansen. Wij denken dat onze vriendschap er voor zorgt dat er een connectie te zien is op het podium. De dans kunnen we niet zonder elkaar doen, we hebben elkaar echt nodig om elkaar aan te vullen', vertelt Bob.

In de halve finale proberen de dansers een andere kant van zichzelf te laten zien. 'De muziek die we hebben gekozen sluit erg aan op visie die we hadden toen we deze dans hebben bedacht', legt Jaïr uit. Uiteraard zijn de twee gebrand op een plek in de finale. 'We hopen dat wij ook in de allerlaatste liveshow mogen laten zien wie wij zijn en wat wij kunnen. Mocht het avontuur na zaterdag tóch afgelopen zijn, dan hopen we dat er dankzij de optredens wat deuren in de danswereld voor ons open gaan, om zo nóg meer te kunnen gaan dansen.' De halve finale van Hollands Got Talent wordt uitgezonden op RTL4 en begint om 20.00 uur.