Leden Kronenburgerforum woedend op de gemeente Nijmegen

Algemeen

WEURT – Het Kronenburgerforum (een overlegorgaan met daarin ook inwoners van Weurt) is woedend op de gemeente Nijmegen. Het forum blijkt weggehouden te zijn bij een werkbezoek van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij was op maandag 18 februari in Nijmegen om te praten over de nieuwe omgevingswet.

Volgens enkele leden van het Forum heeft de gemeente zelfs net gedaan of er wel een vertegenwoordiger van de inwoners bij het bezoek was. In werkelijkheid was dat de onafhankelijke voorzitter van het forum, een consultant.

Het Kronenburgerforum denkt wel te weten waarom ze niet in contact mochten komen met de minister. Het forum voert al ruim een jaar stevige gesprekken met de gemeente Nijmegen over een nieuwe gebiedsvisie voor het industrieterrein waar ook Weurt aan grenst. Volgens het Kronenburgerforum worden 'de belangen van de directe omgeving telkenmale terzijde geschoven of zelfs botweg genegeerd'.

Proefproject

Volgens de schrijvers blijkt hieruit dat het proefproject om samen met alle belanghebbenden tot een omgevingsvisie te komen kraakt en schuurt, omdat de belangen te verschillend zijn.

Brief

In een brief aan de minister uit het forum nu haar ongenoegen over de gang van zaken, maar verwacht niet dat de minister iets doet. Volgens het Kronenburgerforum zijn ze zelf mans genoeg om voor de eigen belangen op te komen. Wel zeggen ze zich zorgen te maken over hoe de gemeente Nijmegen omgaat met de inwoners van het gebied.

Door Patrick Huisman