Fabian Dolman, directeur van Quality Wellnessresorts, op de bouwplaats.
Fabian Dolman, directeur van Quality Wellnessresorts, op de bouwplaats. Foto: John van Gelder

Thermen Berendonck wordt betoverende wellnessbeleving

Algemeen

WIJCHEN - Het belooft een sprookje te worden, het nieuwe saunaresort dat verrijst aan de Berendonck in Wijchen. De contouren van het complex, gebouwd in Duizend-en-een-nacht stijl, zijn al duidelijk zichtbaar. 'Het grove werk is gedaan, nu komt het aan op de verfijning, de details, om zo dátgene te creëren waarover wij al negen jaar dromen', aldus directeur Fabian Dolman.

Thermen Berendonck is de derde loot aan de stam van Quality Wellnessresorts. Het familiebedrijf startte dertien jaar geleden met Thermen Bussloo (nabij Apeldoorn), en breidde in 2017 uit met Thermen Soesterberg. Hoewel er aan het nieuwe complex in Wijchen nog een hoop moet gebeuren, heeft Dolman er vertrouwen in dat Thermen Berendonck op 1 mei haar eerste gasten kan ontvangen. Een rondleiding over de bouwplaats laat zien hoe bijzonder het resort moet worden.

Oosterse details

Zijn ogen stralen wanneer hij vertelt over de plannen voor Thermen Berendonck, de reizen ter inspiratie en de mystieke sfeer die het complex gaat herbergen. Er werden ideeën opgedaan in onder meer Marokko en India om uiteindelijk tot een uniek ontwerp te komen. Met originele Indiase toegangspoorten, authentieke Oosterse details en een corridor als bij de Taj Mahal ontstaat er een sfeer die gasten onderdompelt in het sprookje van Duizend-en-een-nacht. 'We vinden het belangrijk dat alles hier een verhaal heeft', benadrukt Dolman, wijzend op de details die in de architectuur verwerkt zijn.

Negen jaar geleden werden de eerste plannen gesmeed voor het resort aan de Wijchense recreatieplas. 'Deze locatie, aan het water en omringd door bomen, gaf ons de mogelijkheid een plek te realiseren die je het gevoel geeft écht even weg te zijn', vervolgt hij. Het complex wordt volledig omringd door een natuurlijke wal waarin vier sauna's worden gerealiseerd. 'Zo krijg je het idee midden in de natuur te zijn.'

Saunatheater

Met maar liefst zestien sauna's, diverse stoombaden, een zoutbad, vierentwintig behandelkamers en twee restaurants biedt Thermen Berendonck haar gasten alle gelegenheid zich over te geven aan een betoverende wellnessbeleving. Het 'saunatheater', een combinatie van opgietingen, vertellingen, licht, beeld en geluid, moet het sprookje compleet maken. Het feit dat het wereldkampioenschap 'Aufguss' (opgieten, red.) dit jaar in Wijchen gehouden zal worden, geeft aan hoe vooruitstrevend het complex is.
Om belangstellenden kennis te laten maken met Thermen Beren-donck is er een speciale vroegboekactie (zie de achterpagina van deze krant). Voor meer informatie en een impressie van het complex, zie thermenberendonck.nl.

Een impressie van het complex:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding