Nieuwe verruimde openingstijden mini-milieustraat Beneden-Leeuwen

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Vanaf 16 maart 2019 is de mini-milieustraat Beneden-Leeuwen elke zaterdag geopend.

Alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal kunnen hier hun groen tuinafval, Klein Chemisch Afval (KCA) en asbest kwijt. Vanaf 16 maart komt hier wit- en bruingoed bij. Met wit- en bruingoed wordt alle huishoudelijke- , beeld- en geluidsapparatuur bedoeld. Ook de openingstijden worden uitgebreid. Zo heeft het college besloten.

Verruimde openingstijden

Op dit moment is de mini-milieustraat aan de Veesteeg in Beneden-Leeuwen op zaterdag in de even weken open tussen 10.00 en 15.00 uur. Straks zijn de openingstijden ruimer. Vanaf 16 maart zijn inwoners elke zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur welkom. Over 3 jaar wordt geëvalueerd.

Afvalsoorten

Wethouder de Vree: "Inwoners kunnen vanaf 16 maart ook met hun oude wasmachine, koelkast of tv terecht op de mini-milieustraat." De afvalstroom wit- en bruingoed wordt namelijk toegevoegd. Groen tuinafval, KCA en asbest konden inwoners al wegbrengen naar de mini-milieustraat. Het brengstation voor groen tuinafval in Maasbommel is van mei tot en met oktober iedere zaterdag open van 10.00 tot 15.00 uur.

Andere afvalstromen, zoals metalen, hout of piepschuim, kunnen inwoners brengen naar één van de vier milieustraten van Avri.

Afval scheiden belangrijk

Met de nieuwe manier van afvalinzameling in aantocht, wordt afval scheiden nog belangrijker. Door het uitbreiden van de openingstijden maakt de gemeente West Maas en Waal het haar inwoners makkelijker om dit te doen. Wethouder Ton de Vree: "We verwachten dat we onze inwoners hiermee tegemoetkomen. De kans dat dit afval tussen het restafval belandt, wordt zo kleiner."