Afbeelding
Foto: Natuurwandelingen IVN Maas en Waal

IVN vogelwandeling rond Uivermeertjes Deest

Algemeen

DEEST - Op zondag 10 februari organiseert IVN Maas en Waal een vogelwandeling door natuurgebied 'De Uivermeertjes' in Deest, genoemd naar oude boerderij 'Uiversnest'.

De Uivermeertjes is een voormalige zandwinplas van 69,5 ha, waarvan de oevers zijn ingericht als een fraaie groene omzoming. De relatief hoge grondwaterstand zorgt voor een weelderige begroeiing. Dit gebied wordt beheerd door SBNL Natuurfonds, een landelijke natuurorganisatie die haar fondsen inzet voor natuur, landschap en erfgoed en wordt beheerd door particulieren en agrariërs.

In dit waterrijke gebied gaan de gidsen met u op zoek naar allerlei watervogels, zoals aalscholvers, diverse soorten reigers en ganzen. Maar ook de vogels in het omringende struikgewas worden uiteraard niet vergeten. Daar zijn onder andere diverse soorten mezen en mussen, putters, vinken, roodborst en kramsvogel te spotten. De wandeling start om 9.00 uur op de parkeerplaats bij de Uivermeertjes aan de Deestersteeg in Deest en duurt ongeveer 2 uur. Vergeet bij deze wandeling niet Uw verrekijker mee te nemen.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie: tel. 0487 – 591665 of ivn.nl/afdeling/maas-en-waal.