Afbeelding
Foto: Ger Loeffen

Bedenkingen Nijmegen leiden niet tot wijziging plan zandvervoer

Algemeen

BEUNINGEN – De bedenkingen die de gemeente Nijmegen heeft geuit tegen de locatie van de klasseer-installatie van het zand van de Beuningse Plas, zullen niet leiden tot aanpassingen van het plan. Dat zegt het Beuningse college van B&W in een eerste reactie op de brief van Nijmegen aan de gemeente Beuningen.

Het college van Beuningen geeft wel toe dat de opmerkingen van Nijmegen 'juist en aanvullend zijn'.

Kortste route zandvervoer
Er waren twee locaties in beeld voor de klasseerinstallatie, waar het zand op de vrachtwagens wordt geladen. De locatie waarvoor is gekozen, biedt de kortste route voor de vele vrachtwagens die het zand gaan vervoeren. Dat is duidelijk de belangrijkste overweging geweest bij de uiteindelijke keuze.

Volgens het Beuningse college werken beide gemeenten al lange tijd op een constructieve wijze samen om het project tot een goed einde te brengen.

Mogelijke overlast geluid en stof
In de brief aan Beuningen heeft Nijmegen haar zorgen uitgesproken over de effecten van de klasseer-installatie op de directe omgeving. Een aantal woningen aan de Nederheidseweg en de Scherpenkampweg in Nijmegen krijgen mogelijk overlast van geluid en stof. Ook zouden trillingen misschien problemen kunnen veroorzaken.

Via mediapartner RN7