Afbeelding
Foto: Dijkmagazijn Beuningen

Boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie

Algemeen

BEUNINGEN - Op donderdagmiddag 13 december vindt in Het Dijkmagazijn Beuningen en de Veldschuur in Bemmel een unieke simultaan-bijeenkomst plaats over landschap en cultuur op beide oevers van de Waal. In Bemmel vertelt cultuurhistoricus John Mulder over de geschiedenis, het landschap en de streekcultuur van de Betuwe. In Beuningen doet historicus, journalist en gebiedskenner Peter Deurloo dat over het Land van Maas en Waal. Via een live stream staan beide locaties met elkaar in verbinding en zijn de presentaties over en weer te volgen.

'Verbeelding van de Waal' brengt het verhaal van de Waal in beeld: over de vroegere omgang met het water, het ontstaan van het landschap, bedrijvigheid, visserij, overstromingen, defensie, etc. Dit gebeurt aan de hand van 10 tot 15 thematische historische beschouwingen, die toegelicht worden met honderden beelden zoals schilderijen, historische foto's, archeologische vondsten, artefacten en volksverhalen.

Tijdens de simultaan-bijeenkomst wordt specifiek ingegaan op rivierverhalen over Bemmel en Beuningen. Verbeelding van de Waal op Locatie wil een impuls geven aan de samenwerking tussen lokale bezoekerscentra langs de Waal zogeheten dWaalpunten, organisaties op het gebied van cultuur, landschap en historie, De Bastei en Erfgoed Gelderland.

Verbeelding van de Waal op Locatie is een initiatief van Het Dijkmagazijn Beuningen, Stichting Lingewaard Natuurlijk, De Bastei, Erfgoed Gelderland en bureau Overland.

Boven en beneden de rivieren: Verbeelding van de Waal op locatie is op donderdag 13 december van 14.30 tot 17.00 uur met nazit (inloop vanaf 14.00). Deelname gratis.

Er zijn maar een berperkt aantal plaatsen. Meld je daarom aan via https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/agenda/verbeelding-van-de-waal-op-locatie voor het Dijkmagazijn in Beuningen en via bestuurslid@lingewaardnatuurlijk.nl voor Stichting Lingewaard Natuurlijk.

Na aanmelding ontvangt u het programma en de routebeschrijving.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl/projecten/verbeelding-van-de-waal