Ben van Ooijen in De Tuinen van Appeltern.
Ben van Ooijen in De Tuinen van Appeltern. Foto: Marion Enzerink

Winterevenement PUUR slaat aan

Algemeen

APPELTERN - Het kortgeleden geopende nieuwe winterevenement in De Tuinen van Appeltern wordt gewaardeerd. Het is geen kerstfair of gewone wintermarkt, het is PUUR. 'Ik wil blije gezichten zien', zegt eigenaar Ben van Ooijen tevreden. 'Het is hier niet massaal en groots, daar moet je van houden. Hier draait het om wandelingen in een karaktervolle omgeving met fraaie decoraties. Een authentieke, inspirerende opzet die de wintertijd toch wat kleur geeft.'

'Gelukkig hoor ik veel positieve geluiden, vooral als ik soms even door het horeca-gedeelte loop en flarden van gesprekken van onze bezoekers opvang.' Een eindje verder staat een groepje bezoekers, dat zojuist heeft kunnen genieten van een demonstratie appelmoes maken, en nu de smaak van appels nog in de mond heeft.

'Misschien gaan we alles nog uitbouwen, maar voorlopig hebben we bereikt wat we wilden. Een paar dagen geleden hadden we hier een beroemde Nederlandse bloemenarrangeur, en bezoekers kunnen regelmatig van allerlei soorten muziek genieten. Het hele gebeuren ontwikkelt zich; het was oorspronkelijk een experiment, maar het slaat aan', legt Ben uit.

Lichtjesavonden

'En dan hebben we de komende prachtige lichtjesavonden, de gezellige optredens en de heerlijke barbecue nog niet eens gehad. Ik kan gerust zeggen dat het mooiste nog moet komen. We merken nu al dat onze opzet meer mensen trekt dan normaal in deze tijd. Het is onze bedoeling de bezoekers te laten zien dat een tuin ook in de wintertijd een meerwaarde kan hebben, vooral nu we ons nieuwe entreegebouw kunnen inzetten. Daarin is volop ruimte voor het organiseren van feestjes, bedrijfsuitjes, vergaderingen, et cetera, daar zijn we volledig op ingericht. En teambuildingsdagen of eindejaarsborrels, het ligt vaak in elkaars verlengde. Alles kan eventueel in combinatie met bijvoorbeeld wandelingen en wat we hier nog meer te bieden hebben. Door deze nieuwe mogelijkheden krijgt Appeltern ook meer bekendheid; dat is goed voor iedereen', aldus Ben van Ooijen.

Door Ton van Hulst