DIO'30 laat Beuningse Boys kansloos en wint met 4-1

BEUNIGEN - Door een verdiende zege op Beuningse Boys heeft DIO'30 de tweede plaats steviger in handen gekregen. Havo is nog steeds de koploper maar DIO'30 volgt op slechts 2 punten. Het was een sportieve wedstrijd tussen 2 jonge en gretige teams waarin de goed leidende scheidsrechter geen enkele kaart hoefde te noteren.

DIO'30 startte met dezelfde opstelling als een week eerder tegen Arnhemse Boys. Dat betekende dat Willem Vos nog niet geheel was hersteld van zijn blessure. Hij zat wel op de bank maar hoefde niet te worden ingezet. Met name in de beginfase was het een snelle wedstrijd waarin beide ploegen op de aanval speelden. De eerste grote kans was voor DIO'30. Na een vrije trap van Luc Verhoeven wist doelman Jimmy van Veen een kopbal van Joram Pijl te keren en uit de rebound ging een schot van Dani Bloemberg via een verdediger naast het doel. Niet veel later kwam DIO'30 toch op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Luc Verhoeven kon nu worden ingekopt door Dani Bloemberg. DIO'30 ging daarna in een hoog tempo op zoek naar de tweede treffer. Die kwam dan ook snel. Na goed doorgaan wist Bryan Croonen de bal voor het doel te krijgen waarna Dani Bloemberg bij de eerste paal kon scoren, 2-0. Nadat er een kans was via Bryan Croonen nam de druk van DIO'30 wat af en kwam Beuningse Boys er wat vaker uit.

Een tegenvaller voor de bezoekers was dat na ruim een half uur voetballen aanvoerder Bram Langedijk met een blessure het veld moest verlaten. En kans was er ook voor Beuningse Boys maar Dennis Amati wist de bal uiteindelijk te pakken. Paul Frenken probeerde het aan de andere kant met een schot van afstand maar ook door stond de doelman op de juiste plaats. In de slotfase van de eerste helft waren er nog wat mogelijkheden voor Beuningse Boys maar DIO'30 kon het verschil van 2 doelpunten zonder veel moeite tot aan de rust vasthouden. Na de rust kwam Frenky Ariens in het veld voor Jesper Kaaks waardoor net als vorige week Nick Schierboom van de rechtsback naar de linksback positie verhuisde. Vanaf de aftrap wist Beuningse Boys meteen de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een schot van Job Lelivelt werd nog van richting veranderd en verdween in de uiterste hoek. Daarna vergat Beuningse Boys door te drukken want DIO'30 was duidelijk even van slag. Er kwamen wat kleine kansjes maar de DIO'30 defensie kwam verder niet in de problemen. Het lukte DIO'30 ook weer om de draad op te pakken en wat meer de aanval te zoeken. Een kopbal van Joram Pijl uit een vrije trap van Luc Verhoeven ging net over en even later kwam Bryan Croonen net te laat om de bal voorbij doelman Jimmy van Veen te schieten. Beiden kwamen nog wel ongelukkig met elkaar in botsing waarna de Beuningse doelman een blessurebehandeling moest ondergaan maar de wedstrijd wel weer kon vervolgen.

De wedstrijd werd wat rommeliger en was van een minder niveau dan de eerste helft. Voordat DIO'30 op 3-1 kwam was er nog een kans voor Beuningse Boys. Een kopbal van Luuk Könning werd gepakt door Dennis Amati. Met nog ongeveer een kwartier te voetballen viel de beslissing in de wedstrijd. Na een goed opgezette aanval kwam de bal bij Bryan Croonen die vanaf de zijkant Luc Verhoeven wist te bereiken. Die leek zichzelf vast te lopen maar met een knappe beweging schoot hij de bal in het doel. Dadier Casal die vorige week nog een groot aandeel had in de overwinning op Arnhemse Boys speelde vandaag een wat mindere wedstrijd en werd 10 minuten voor tijd vervangen door Giovanni Leidelmeyer. In de slotfase was er eerst nog een kans voor Bryan Croonen, maar helaas kon zijn schot op een leeg doel nog net voor de lijn worden weggewerkt. Het werd een paar minuten later toch nog 4-1. Een corner van Giovanni Leidelmeyer werd teruggelegd en Paul Frenken en voor het doel stond Dani Bloemberg die met zijn derde doelpunt de eindstand bepaalde. In de blessuretijd kwam Owen Mademilia nog in het veld voor Bryan Croonen maar niet veel later kwam er een einde aan deze wedstrijd die DIO'30 wederom 3 punten opleverde. Koploper Havo wist ook te winnen van RKSV Driel waardoor DIO'30 niet dichter bij kon komen. Directe achtervolgers Blauw Wit en Germania verloren wel.

Aanstaande zondag gaat DIO'30 op bezoek bij de nog puntloze nummer laatst van de derde klasse D, Hatert. Ondanks het grote contrast, meest scorende ploeg tegen de defensie die de meeste doelpunten tegen kreeg, mag DIO'30 deze tegenstander zeker niet onderschatten. De wedstrijd op sportprak de Vossendijk in Nijmegen begint om 14.00 uur.