Nederlaag tegen Havo kost DIO'30 de koppositie

DRUTEN - DIO'30 heeft de thuiswedstrijd tegen Havo met 3-2 verloren en werd daardoor door zowel Havo als Blauw Wit gepasseerd op de ranglijst. Deze eerste nederlaag was niet nodig geweest want de tegenstander was niet veel beter maar speelde het spel wat slimmer en had geluk met de arbitrage.

Dadier Casal was weer teruggekeerd in de basis waardoor er geen plek in de basis was voor Giovanni Leidelmeyer. Verder stonden dezelfde spelers aan de aftrap dan vorige week tegen Trekvogels. Havo zocht meteen de aanval maar bij de eerste goede aanval van DIO'30 werd er binnen 5 minuten direct gescoord. Via Dani Bloemberg kwam de bal bij Luc Verhoeven die de uitkomende doelman Steven Paul wist te passeren, 1-0. Havo probeerde het vooral met lange ballen en daar had DIO'30 duidelijk moeite mee. Ondanks dat er duidelijk sprake was van buitenspel bij de gelijkmaker van Sjors Venselaar zag de verdediging van DIO'30 er ook niet goed uit. Helaas negeerde de scheidsrechter die op zeer grote afstand van de situatie stond het vlagsignaal en keurde de treffer goed. Aan de andere kant had de bal op de stip gemoeten na een overtreding in het strafschopgebied op Dadier Casal. Van grote afstand oordeelde de scheidsrechter echter dat het een schwalbe was van de aanvaller van DIO'30.

Na ruim een half uur voetballen kreeg Vincent Alofs namens Have nog een kans maar Dennis Amati wist de bal te keren waarna Willem Vos weg kon werken. Kort voor rust was er een goede aanval van DIO'30. Jesper Kaaks bracht Dani Bloemberg in stelling maar zijn schot ging over het doel. Kort na rust een nieuwe tegenvaller voor DIO'30. Aanvoerder Willem Vos, die in de eerste helft een trap tegen zijn enkel had gekregen, kon niet verder en moest worden vervangen. Frenky Ariens kwam voor hem in het veld en wisselde van positie met Glenn Dibbets. Een gevaarlijke vrije trap van Luc Verhoeven werd door Steven Paul gekeerd maar er was niemand in de buurt om de bal alsnog in het doel te schieten. Hetzelfde gebeurde na een schot van Bryan Croonen.

Kansen waren er over en weer want nadat Thijs Barten van de bezoekers naast schoot was er weer gevaar van Dadier Casal. Uit een corner kwam Havo vervolgens op voorsprong. De defensie van DIO'30 reageerde niet alert genoeg waardoor de bal niet werd weggewerkt en Sjors Venselaar Havo op voorsprong wist te schieten. Halverwege de tweede helft de tweede wissel aan de kant van DIO'30 Giovanni Leidelmeyer kwam in het veld voor Paul Frenken. DIO'30 kreeg daarna al snel een kans maar een schot van Luc Verhoeven werd gekeerd. Uit wederom een corner wist Havo opnieuw te scoren. Nu was Jurgen van Swaaij die de bal kon inschieten nadat de defensie van DIO'30 de bal niet goed wist weg te werken. Met Owen Mademilia voor Dani Bloemberg probeerde DIO'30 trainer Jord Roos nog wat te forceren. Ook schoof Joram Pijl door naar voren en ging DIO'30 achterin 1 op 1 spelen. Havo had daar duidelijk moeite mee en de kansen van DIO'30 namen toe. Een schot van Luc Verhoeven werd met moeite gepakt door Steven Paul en ook een voorzet van Bryan Croonen kon door de doelman worden gepakt. Uit een vrije trap van Luc Verhoeven wist Joram Pijl 10 minuten voor tijd op fraaie wijze de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Bij de volgende aanval werd Owen Mademilia duidelijk ten val gebracht binnen het strafschopgebied maar weer zag de scheidsrechter daar geen strafschop in. Doordat DIO'30 vol op de aanval speelde kreeg Havo uit de counter een paar grote kansen. Een schot van Sjors Venselaar werd gepakt door Dennis Amati en Vincent Alofs schoot hoog over. Na slordig balverlies leek Jordi Braam de wedstrijd wel definitief te beslissen maar zijn kopbal vrij voor het doel ging over. In de slotfase probeerde DIO'30 de gelijkmaker nog te forceren. Een knap schot van Owen Mademilia werd met een uiterste redding gekeerd door Steven Paul en Dennis Amatie die bij een corner mee naar voren was gegaan kopte naast het doel. In de blessuretijd was er nog een grote kans voor Bryan Croonen maar weer wist Steven Paul een doelpunt te voorkomen. De corner die daar op volgde leverde niets op en kort daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

De vreugde bij de spelers van Havo was groot dat ze DIO'30 de eerste nederlaag hadden bezorgd en zodoende dus ook de koploper hadden verslagen. De overwinning kwam mede tot stand omdat veel spelers van DIO'30 een mindere wedstrijd speelde tegen een goed op elkaar ingespeelde tegenstander die wist dat een wedstrijd niet alleen op basis van beter voetbal gewonnen hoefde te worden. DIO'30 zal nu in de achtervolging moeten en heeft de kans op het winnen van de eerste periode niet meer in eigen hand. Het zal moeten hopen op een gelijkspel in het onderlinge duel tussen de gedeelde koplopers Havo en Blauw Wit en zelf met grote cijfers moeten winnen van Arnhemse Boys. Maar dat alles is pas over 2 weken want aanstaande zondag staat eerst de bekerwedstrijd tegen Rood Wit op het programma. Aanvang van die wedstrijd is wederom om 14.00 uur.