College Druten: Openbaar vervoer in kernen moet beter

Algemeen

DRUTEN – Het college van B&W van Druten is van mening dat alle inwoners gebruik moeten kunnen maken van het openbaar vervoer.

Daarom studeert men momenteel op plannen voor vervoer vanuit Puiflijk, Horssen, Afferden en Deest, naar de bushaltes van buslijn 85. Nu moeten de inwoners daarvoor een half uur of nog langer lopen, hetgeen niet te doen is voor ouderen en minder-validen. Volgens wethouder André Springveld moet er in de loop van volgend jaar een concreet plan liggen, dat extra vervoer regelt.

Geen lange slingerroutes door de kernen

Springveld zegt dat de ouderenbonden voldoende vrijwillige chauffeurs kunnen aanleveren. 'Dit probleem heeft onze bijzondere aandacht', aldus de wethouder. Dat de bussen van Breng een langdurige slingerroute gaan rijden door alle kernen van de gemeente Druten is volgens het college van B&W geen oplossing. Men zou graag het Brengflex systeem ook in Druten ingevoerd zien. Dat is voorlopig echter toekomstmuziek, zo meent het college. Brengflex is een vervoerservice op bestelling, waarbij men via een app of telefoon een plaats in een bus kan reserveren.

Raad wil meer opstapmogelijkheden

De Adviesraad Sociaal Domein Druten heeft het college geadviseerd om toch contact op te nemen met de betrokken vervoersmaatschappij. Er moeten volgens de raad meer opstapmogelijkheden komen voor de inwoners van Puiflijk, Horssen, Afferden en Deest.

Ongevraagd advies aan college

Het openbaar vervoer moet beter bereikbaar en toegankelijker worden voor de inwoners, met name ouderen en minder-validen. De adviesraad had hierover ongevraagd een advies uitgebracht aan het college van B&W. Volgens de adviesraad zijn slechts 8 van de 32 bushaltes op het traject Druten – Nijmegen geschikt voor rolstoelen. Het college stelt dat deze cijfers absoluut niet kloppen.

Bron via Mediapartners RN7.