Afbeelding
Foto: Marcel Krijgsman

Kinderen nemen een duik in de geschiedenis van Ewijk

Algemeen

EWIJK - Wie waren de eerste bewoners van Ewijk? En waarom hebben we wel een Molenstraat, maar geen molen? Op deze, en nog heel veel andere vragen, geeft Adriaan Maters op maandagmiddag 5 november antwoord in de Bibliotheek Ewijk. Van 16.00 tot 17.00 uur vertelt hij speciaal voor kinderen prachtige verhalen over vroeger. De toegang is gratis.

Adriaan Maters weet heel veel over wat er vroeger allemaal in Ewijk en omgeving gebeurde en vertelt hier graag over. Hij weet bijvoorbeeld ook welke spannende dingen zich vroeger afspeelden op Slot Doddendael. Adriaan werkt bij stichting Historisch Besef Beuningen en wil graag dat de verhalen over de geschiedenis van de dorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen worden doorverteld. Verhalen over de vroegste jagers tot de tijd waarin we nu leven.

Spreekbeurt

Wie ook een duik wil nemen in de geschiedenis van de streek, is op maandag 5 november tussen 16.00 en 17.00 uur welkom bij het kindercollege in de Bibliotheek Ewijk. Adriaan Maters beantwoordt graag alle vragen van kinderen over vroeger. Na afloop van het kindercollege krijgen de aanwezigen extra informatie mee om zelf een spreekbeurt over dit onderwerp te houden. Zo kunnen kinderen de verhalen over de geschiedenis van Ewijk ook aan aan hun klasgenoten vertellen. 

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Meld je vooraf aan via: beuningen@obgz.nl of in de vestiging. Het kindercollege is helemaal gratis.