Afbeelding
Foto: Raiders of lost rock

De Bever presenteert onderscheidende bands

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Café de Bever presenteert onderscheidende bands. Op zaterdag 27 oktober betreedt de band Raiders of the Lost Rock (ROLR) het podium en zaterdag 17 november presenteert café De Bever een tribute to Creedence Clearwater Revival met de band The Fortunate Sons.

Het aantal coverbands in Nederland is groot, maar volgens bassist Jan Verdoorn heeft 'Raiders of the Lost Rock' volop onderscheidende elementen: 'We zijn een hecht collectief en brengen een energieke live show. Onze interactie is goed en we brengen de energie onmiddellijk over op het publiek.' En juist daarom is deze Zeeuwse band door café De Bever uitgenodigd om op zaterdag 27 oktober het repertoire live ten gehore te brengen in het Leeuwense café.
ROLR is niet zomaar een coverband. Volgens 3voor12, het alternatieve popmuziek platform van de VPRO, zorgen de bandleden van ROLR voor een nostalgische rock avond op niveau. Vanaf het begin van het optreden, nemen de muzikanten bezit van het podium. Het repertoire van ROLR bestaat uit nummers van onder andere Iron Maiden, AC/DC, Guns n' Roses, Audioslave en Danko Jones. Nummers die stuk voor stuk feilloos worden uitgevoerd. Technisch steekt alles prima in elkaar: de drums zijn strak en de gitaristen lijken met het grootste gemak de lastigste rifs en solo's uit hun gitaar te trekken. De zanger probeert vanaf het eerste moment het publiek op alle mogelijke manieren te vermaken, zowel tijdens de nummers als tussen de nummers door. Buiten een entertainer blijkt hij ook een uitstekende zanger te zijn, wiens stem prima past bij de nummers die voorbijkomen. Vooral de kopstem die zo kenmerkend is voor veel van die nummers komt prima uit de verf en is dan ook veelvuldig te horen.
ROLR is niet 'zomaar een coverbandje', maar een club ervaren muzikanten die weten hoe je een feestje moet bouwen. Het dak zal er hoe dan ook afgaan op zaterdag 27 oktober. Het concert begint om 21.00 uur en de entree is 10 euro per persoon. Meer informatie en kaartverkoop, zie www.cafedebever.nl.

Wordt verwacht

Noteer zaterdag 17 november vast in je agenda. Dan staat de band The Fortunate Sons op het podium van café De Bever, een tribute to Creedence Clearwater Revival. Meer informatie: www.cafedebever.nl.

Door Rinie van Haren