Afbeelding
Foto: Theater de Molen

Film Frantz bij Filmhuis Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Filmhuis Beuningen draait in Theater de Molen op 6 oktober de film Frantz met in het voorprogramma Steffie van den Oord, journalist en schrijfster over haar boek Liefde in Oorlogstijd.

Steffie van den Oord laat in achttien interviews mensen vertellen hoe ze hun grote liefde tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoetten, of juist verloren. Van den Oord heeft een sterk boek gemaakt waar alles inzit. Liefde en spanning tegen de achtergrond van een gruwelijke oorlog. Dit alles in een uitmuntende stijl opgeschreven.

Film Frantz

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits dorp loopt Anna elke dag hetzelfde rondje door het dorp naar het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp maar hij laat zich er niet door afleiden. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die op dezelfde manier de oorlog meemaakte als hij. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze beiden ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken.

In een periode die geobsedeerd is door waarheid en transparantie maakt regisseur François Ozon (Dans la maison) Frantz, een film over leugens, schuldgevoelens en vergeving. Met in de rol van Adrien Pierre Niney (Yves Saint Laurent) en Anna gespeeld door Paula Beer (Das finstere Tal) die voor deze rol de award voor beste jonge actrice won op het Venice Film Festival.

Aanvang 19.30 uur, entree online 7,50 euro, kassa 8,50 euro. Info en reserveren: www.theaterdemolen.nl, 024-6774160 Theater De Molen, Molenstraat 54, 6641 BK Beuningen.