Lezing over vrouwen in de politiek

Algemeen

NIJMEGEN - Op maandag 1 oktober a.s. geeft Petra Stienen, Eerste Kamerlid voor D66, in de Lindenberg een lezing over participatie van vrouwen in de politiek. De avond begint met een lezing over het onderwerp en haar ervaringen. Aansluitend volgt een debat over het onderwerp aan de hand van prikkelende stellingen. Na het evenement is er de gelegenheid voor een drankje.

Petra Stienen is actief voor D66 in de Eerste Kamer op de portefeuilles Immigratie & Asiel (asiel- en vreemdelingenbeleid), Defensie & Ontwikkelingssamenwerking, Milieu en is Lid van de parlementaire assemblée Raad van Europa.

Sjoerd van Gils, voorzitter D66 Rijk van Nijmegen,: 'Participatie van vrouwen in de politiek blijft nog altijd achter. Waar staan we nu? Waarom is het van belang dat er aandacht is voor dit onderwerp? Wat is het 'einddoel'? En op welke manieren willen we dat bereiken? Dit soort belangrijke vragen missen vaak in het maatschappelijk debat. Daarom duiken we maandagavond 1 oktober dieper op het onderwerp in met niemand minder dan Eerste Kamerlid Petra Stienen'.

Petra Stienen,: 'Els Borst zei ooit dat de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten. En dat is precies waarom ik het de hoogste tijd vind dat meer vrouwen ervoor kiezen politiek actief te worden. Ik kijk met plezier uit naar de avond in Nijmegen'.

Petra Stienen is politicus, arabist en voormalig diplomaat. Ze heeft in haar carrière veel aandacht voor vrouwenrechten in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast zet ze zich in voor de thema's participatie, emancipatie, migratie en inclusiviteit. In 2016 was ze winnaar van de Aletta Jacobsprijs.

De activiteit wordt georganiseerd door D66 Rijk van Nijmegen en de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen en vindt plaats in de 'Yellow Room' van de Lindenberg Nijmegen. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur Geïnteresseerden, leden en niet-leden zijn van harte welkom! Aanmelden verplicht via: secretaris@d66rijkvannijmegen.nl