Deze vier Puiflijkse dames staan al weken in de keuken voor de fair.
Deze vier Puiflijkse dames staan al weken in de keuken voor de fair. Foto: John van Gelder

Puiflijkse pompoentelers blijven publiek verrassen

Algemeen

PUIFLIJK - Wie aan pompoenen denkt, die denk aan de familie Reijnen. Al jaren organiseren vader en zoon Geert en Henry, samen met hun gezinnen, in september een Pumpkin en Countryfair op hun sierteeltbedrijf. Wie denkt dat de koek na al die jaren een keer op is, die heeft het mis. De Puiflijkse pompoentelers blijven het publiek verrassen, met de veelzijdigheid van de welbekende vrucht.

Dit jaar zet de familie Reijnen zich, samen met tientallen vrijwilligers, tijdens het jaarlijkse pompoenenevenement extra in op de toepasbaarheid van de pompoen in de keuken. Op verschillende plekken experimenten momenteel Puiflijkse hobbykoks met allerhande gerechtjes. 'De heerlijke soep is inmiddels bij menigeen bekend', vertelt Henry Reijnen. 'Maar wat te denken van een bruschetta met gegrilde pompoen en geitenkaas, een milkshake met pompoen, pompoenpudding, pompoengratin en een vernieuwde jam met pompoen.'

Superfood

Henry legt uit dat de pompoen steeds vaker gerekend wordt tot de categorie 'superfood', een verzamelnaam voor natuurlijke voedingsmiddelen, die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. 'Natuurlijk mag een mooie pompoen niet ontbreken in een sierstuk voor binnen of buiten, maar de vrucht heeft veel meer in zijn mars. Het is dan ook leuk om te zien dat de aandacht voor het product groeit. Bezoekers aan onze fair komen in een speciaal ingerichte 'foodstraat' alles te weten over de gezonde eigenschappen, waarbij proeven natuurlijk centraal staat.'

Entertainment

Uiteraard is er naast de proeverijen in- en rondom de bedrijfshal aan de Oude Koningsstraat volop entertainment voor jong en oud. 'Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld knutselen met pompoenen, is er een gezellige markt en zijn er optredens van diverse koren', besluit Henry.

De Pumpkin en Countryfair vindt plaats op zondag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 1,50 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.