Een impressie van een wedstrijd afgelopen seizoen.
Een impressie van een wedstrijd afgelopen seizoen. Foto: Frank Groenen

Samenwerking voetbalclub krijgt nieuwe dimensie

Algemeen

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat voetbalvereniging AAC-Olympia.

De vereniging komt voort uit een samenwerking tussen de voetbalclubs AAC en Olympia, uit respectievelijk Altforst/Appeltern en Horssen. Nadat sinds 2003 de jeugdteams van beide clubs al werden samengevoegd, samen met Batavia, onder de naam BOA-jc, zijn met ingang van seizoen 2011/2012 ook de seniorenelftallen een samenwerkingsverband aangegaan. Sinds 2015 zijn de twee clubs volledig gefuseerd. En met succes, want er speelden het afgelopen seizoen vier volwaardige herenteams én een damesteam in de competitie. 'Iets dat alleen maar mogelijk is wanneer je een bredere groep spelers hebt', aldus secretaris Frank Groenen. Komend seizoen krijgt de samenwerking van AAC-Olympia een nieuwe dimensie, aangezien de jeugdvoetbalsters van de club, samen met de meiden van Victoria'25 uit Afferden, doorgaan als één senioren dameselftal.

Voorzitter gezocht
Op het moment zit de vereniging verlegen om een voorzitter. Het bestuur verdeelt de taken zo goed als mogelijk, 'maar een nieuwe voorman is wenselijk om wat slagen te kunnen maken', vertelt Groenen. 'Zeker om als club toekomstbestendig te kunnen zijn.'

Inmiddels is in Horssen een begin gemaakt met het opknappen van de kleedkamers, maar het traject duurt lang. 'Vrijwilligers genoeg, daar ligt het niet aan,' legt de secretaris uit, 'en ook het geld is beschikbaar, maar we missen momenteel professionele mankracht om het geheel af te maken. Het is druk in de bouw: jongens uit het dorp werken overdag en zijn vaak ook in de avonden nog druk. Toch heb ik goede hoop dat we de opgeknapte ruimtes komend seizoen kunnen opleveren.'

Hoewel het nog even duurt voordat de competitie start, zijn de teams inmiddels bekend. 'Het was, zoals ieder jaar, weer een puzzel om op elke plek een goede trainer te krijgen, maar het is gelukt. We gaan op de complexen in Altforst, Horssen en Batenburg een mooi voetbalseizoen tegemoet', besluit Groenen.

Door Aafke Labout