Doorkomst Vierdaagse Beuningen in 2016.
Doorkomst Vierdaagse Beuningen in 2016. Foto: Gemeente Beuningen

Beuningen verwelkomt wandelaars Vierdaagse feestelijk

Algemeen

BEUNINGEN - Woensdag 19 juli lopen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse traditiegetrouw door Beuningen en Weurt. Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers, en vele vrijwilligers laten samen de wandelaars kennismaken met "Beuningen Buitengewoon", een feestelijke aangelegenheid.

De wandelaars worden allereerst feestelijk welkom geheten bij "Beuningen Swingt" op de rotonde bij het Thujapark. Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze "roze wolk" moedigt burgemeester Carol van Eert de wandelaars aan. Lopers uit Beuningen krijgen de vrijdag voorafgaand aan de Vierdaagse een leuke attentie uitgereikt, zodat zij tijdens de tocht door Beuningen goed herkenbaar zijn tussen de duizenden wandelaars die Beuningen passeren.

Gelegenheidsformatie "Pink Rebels" schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en COC Nijmegen het vrolijke Roze Woensdag-lied "Hand in hand". Het nummer roept op een ludieke manier de wandelaars op om samen een stukje hand in hand te lopen, om stil te staan bij het feit dat veel LGBT'ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) nog niet overal zichzelf kunnen zijn. Van 11:30 tot 11:45 treedt Pink Rebels op in de ''roze wolk'' aan het Thorbeckeplein en van 12:00 tot 12:15 uur bij de rotonde bij het Thujapark in Beuningen.

Meer informatie over het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden kunt u vinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen: www.beuningensportief.nl/doortocht-4-daagse. Op www.beuningen.nl/vierdaagse vindt u allerlei informatie rondom de Vierdaagse in Beuningen en Weurt.