Afbeelding

Beuningen verwelkomt 50.000 wandelaars

Algemeen

BEUNINGEN - De woensdag van de Vierdaagse trekt de wandelmars traditiegetrouw door Beuningen. Tijdens de doorkomst van de honderdste Vierdaagse verwelkomen de Beuningenaren ruim 50.000 wandelaars. Enthousiaste vrijwilligers van projectgroep Beuningen Buitengewoon hebben, in samenwerking met, Beuningen Sportief langs de hele route verschillende activiteiten georganiseerd.

Op zes plekken op de route zullen wandelaars de vrijwilligers van Beuningen Buitengewoon ontmoeten. Bij de Watergang De Wetering aan het begin van de Wilhelminalaan wordt een heuse welkomstpoort gebouwd. Beuningen Swingt zal te zien op het ThujaPark en Beuningen Sportief laat zich van zijn beste kant zijn bij de Tinnegieter. Ter hoogte van de rotonde aan de Burgemeester Gerardslaan worden de wandelaars begroet door Beuningen Kunstzinnig, waarna er, bij de ontvangsttent, een grote roze wolk over hen neer daalt onder het motto: Beuningen Buitengewoon Roze. Bij de grensovergang Beuningen/Weurt worden de wandelaars uitgezwaaid door Beuningen Tot Ziens en spreekt men de hoop uit om de wandelaars snel weer terug te zien binnen de gemeentegrenzen. Naast de projectgroep Beuningen Buitengewoon werken ook verschillende vrijwilligers en leden van carnavalsverenigingen De Klotskoppen mee aan de feestelijke doorkomst.

Gekleurd wegdek
Op dinsdag 12 juli zullen tientallen leerlingen van de basisscholen De Triangel, De Peppel, De Dromedaris en De Hoeven het wegdek inkleuren met allerlei voeten en poten. Projectleiders Frits van den Boogaard en Anneke Bruisten begeleiden hen hierin. Op de dag van de doorkomst zal 'Oké' uit Dreumel de wandelaars hier muzikaal onthalen. De Beuningse talenten Helmie Klabbers en Isa van den Boogaard geven ook acte de présence.

Vierdaagsenacht
In de nacht van dinsdag op woensdag om 00.30 uur passeren de wandelaars van de Ereronde de gemeente Beuningen. Burgemeester Carol van Eert onthaalt deze wandelaars op het grasveld bij de speeltuin aan de Burgemeester Gerardslaan. Inwoners worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn met sfeervolle verlichting.

Tennisterras
Tennisclub De Linden nodigt alle wandelaars en toeschouwers van harte uit om op het terras of in het clubhuis even een moment rust te nemen en te genieten van een kopje koffie of een fris drankje. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging.