Afbeelding
Foto: Hein van Houten

Ondernemers in actie voor de Maas en Waalse Appeldag

Algemeen

MAAS EN WAAL - Zaterdag 13 mei vindt de eerste Maas en Waalse Appeldag plaats. Deze dag is in het leven geroepen door Jos van Wamel en Stan van den Dobbelsteen. Zij willen hiermee de fruittelers Geert en Bianca van Aanholt een hart onder de riem te steken, nadat 320 fruitbomen zijn vernield bij het echtpaar, zoals vorige week te lezen was in de Maas&Waler.

Tijdens de Maas en Waalse Appeldag worden er op verschillende locaties in Maas en Waal appels verkocht om geld in te zamelen voor de fruittelers, maar ook ter promotie van de Maas en Waalse appel. De appels worden verkocht per zak van twee kilo voor 3 euro.

Diverse organisaties en bedrijven hebben inmiddels toegezegd een bijdrage te leveren aan de Maas en Waalse Appeldag, zoals de Lentefair aan het water, die plaatsvindt op 13 en 14 mei in Appeltern. De Tuinen van Appeltern neemt een grote hoeveelheid appels af om in datzelfde weekend uit te delen aan alle bezoekers van het tuininspiratiepark. Bij Carwash Druten worden zaterdag 13 mei appels verkocht, en daarnaast wordt die dag van elke gewassen auto 1 euro gedoneerd.
Uiteraard ondersteunt OMW deze actie. Deze week ontvangen alle leden van de aangesloten ondernemersverenigingen een mail waarin wordt opgeroepen appels te bestellen voor medewerkers en/of klanten. Leden die voor 6 mei hun bestelling doorgeven via maasenwaalseappeldag@gmail.com, krijgen de bestelling (boven de vijf zakken) op donderdag 11 of vrijdag 12 mei op het bedrijf afgeleverd.

Bart van Kraaij Groep
Bart van Kraaij ging veel ondernemers voor en had direct zijn medewerking toegezegd, nadat hij hoorde van de actie. 'Het is een kleine moeite om de fruittelers op deze manier te helpen', aldus Van Kraaij. Hij heeft zo'n 120 appels besteld. Deze appels zijn bestemd voor medewerkers van de Bart van Kraaij Groep, maar vooral voor 'zijn' leerlingen, die momenteel hard aan het werk zijn ter voorbereiding op de eindexamens.

Bestellen
Appels bestellen of meer informatie? Neem dan contact op via: Facebook/Maas en Waalse Appeldag of mail naar maasenwaalseappeldag@gmail.com.